Chcheckitout Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 Witam, Chciałbym Was prosić o pomoc w sprawie zmiany owego Zalmana, Obudowę, którą posiadam oddaje bratu,który składa sobie aktualnie komputer, Zacznijmy od tego co mi nie pasuję w Zalmanie - wszechobecne tworzywo sztuczne (w moim odczuciu plastik) - brak filtrów przy wentylatorach - brak usb 3.0 na front panelu - brak regulacji obrotów wentylatorów (choć nie jest to jakiś problem) - mówiąc krótko strasznie mi się znudziła Od nowej oczekuję - oczywiście niwelujemy to co w Zalmanie mi się nie podoba (w większości przypadków, bo domyślam się, że ideał w tej cenie nie istnieje) - najlepiej jakby była lepiej wykonana (aluminium ?) - bez większych wyskoków wizualnych - w miarę prosta, elegancka (czarna), okno nie ma znaczenia, wielkość porównywalna, bądź ciut mniejsza - cena plus minus 500 zł (jak będzie 560 zł to nie stanowi to problemu) - szeroka na tyle żebym nie miał problemów z założeniem w miarę masywnego chłodzenia na procesorze (aktualnie Mugen 2, lecz się to zmieni) - no i sedno sprawy na koniec CICHA (wygłuszona) i zarazem w miarę wydajna pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 Twoje wymagania spelnia jedynie fractal define r4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chcheckitout Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2014 Dzięki za odpowiedź. Ogólnie obudowa mi się podoba ale jakoś te plastikowe drzwiczki mi nie pasują :/ Jak z jakością zamontowanych tam wentylatorów ? Jest konieczność ich wymiany, aby jeszcze bardziej ją wyciszyć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2014 na 7V jest cicho ale też trochę cieplej niż w dziurawych obudowach. Blacha 0,8-0,9mm+wytłumienie. Jedynie frontowe drzwiczki są z tworzywa. Waga prawie 13kg więc konkretna obudowa. Sam przymierzam się do jej zakupu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chcheckitout Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2014 Widziałem videorecenzje na YT. Jestem lekkim maniakiem ciszy i mam w planach zmianę zasilacza na pasywny i właśnie obudowy ... Dlatego szukam najlepszych rozwiązań :) pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2014 (edytowane) Obudowa ma 2 wentylatory w zestawie i średnio 5oC więcej w stresie niż w przewiewnych i cieniutkich obudowach (jak moja obecna). Do tego jest cicha - wszystkie nieużywane wloty są zatkane, maty i gąbki wygłuszające. ewentualnie bitfenix ghost http://www.morele.net/obudowa-bitfenix-obudowa-atx-ghost-bez-zasilacza-usb-3-0-wyciszona-bitfenix-gebf-064-545404 Edytowane 19 Stycznia 2014 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat1166 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2014 we fractalu najlepiej sprawdzają się ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chcheckitout Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2014 Tak też myślałem żeby zmienić fabryczne śmigła. Powiedz czy to głośno pracuje ? Zdaję sobie sprawę, że każdy inaczej interpretuję cisze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2014 Granat jaką masz specyfikację i jakie temp osiągasz z tymi BQ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...