neos Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Witam, mam modem motoroli sb4100 i sieciowke D-Link DFE-528TX, podlaczone kabelkiem z zestawu motoroli :) i teraz problem: po uruchomieniu windowsa (2k/xp) jest komunikat: "kabel sieciowy odlaczony", trzeba czekac 1-10 minut (czasami nie trzeba czekac wogole, a czasem pare minut - zawsze jest inaczej), dopiero wszystko "zaskakuje" i internet normalnie dziala... probowalem pare windowsow (98se, 2k, xp) i na kazdym to samo, probowalem tesh najnowsze sterowniki ze strony producenta i nic : Moje pytanie brzmi w czym tu tkwi problem. Modem, sieciowka, kabel? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 A Ty pewien jestes że to wina sieciówki... ja tam nie wiem, ale wewnętrzne modemy motoroli to gryzą się jak g... ze wszystkim.. a np. w telefonach z "Bocianem" wogóle nie pójdą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neos Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 A Ty pewien jestes że to wina sieciówki... ja tam nie wiem, ale wewnętrzne modemy motoroli to gryzą się jak g... ze wszystkim.. a np. w telefonach z "Bocianem" wogóle nie pójdą... 1. Wlasnie nie jestem pewien : gdybym byl to bym wymienil sieciowke i po sprawie... 2. To nie jest wewnetrzny modem, tylko normalny, wolnostojacy modem kablowy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 masz mozliwosc sprawdzenia tego na inny kablu i innej sieciowce (oczywiscie raz to raz to, zeby wychwycic gdzie blad) :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neos Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 nie bardzo... ale kupie chyba jutro kolejna sieciowke i "troche" kabla :? bo i tak potem mi sie to przyda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...