Skocz do zawartości
Aprox

Połączenie kompów

Rekomendowane odpowiedzi

Wybierz program do komunikacji..

choroba co to było... a wiem... w win 98 to musisz dograć bezpośrednie połączenie kablowe i wybrac rodzaj połączenia, i hosta oraz serwer... bo muszą byc jeden master drugi slawe... bardzo wolno i trudno ale da się wysyłać...

po com jeszcze gozej...

Nie lepiej sieciówkę kupić... uzywane nawet 10 będą szybsze niż ten LPT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli potrzeba Ci tylko na chwilę połączenia dwóch kompów, to przeżyjesz LPT

Pod win98 musisz mieć zainstalowane "Bezpośrednie połączenie kablowe"; jeżeli je masz, znajdziesz je w menu start->programy->akcesoria->komunikacja. Jeżeli nie, musisz je doinstalować (Panel sterowania, dodaj-usuń programy,instalator windows, w rozdziale komunikacja) Aby doinstalować, musisz mieć płytę z win98.

Jeżeli chcesz połączyć kompy na stałe w celu wymiany plików, LPT jest zaiste pomysłem poronionym. Kup raczej dwie sieciówki, kabel (skrętka crossowana, zrobią Ci w sklepie) i tyle, prędkość transmisji 100mbps, koszt jakieś 70 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ja nie chce łączyć kompów na stałe, tylko na chwile,

chciałem przegrać na starego laptopa pare plików bo wyjeżdzam to bym sobie lapa wzioł,

Zrobiłem tak jak mówiłeś , no i niby sie łączy i w pewnym momencie wyskakuje komunikat "czy komputer gość dział?" no i o co chodzi, przeciez laptop też próbuje sie połaczyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak połączenia są host i gość , kabel tez napewno dobry,

Ale jednej rzeczy której nie jestem pewien to gniazdo Lpt w laptopie może to ono jest złe, tak wpadłem na to bo nigdy tam niczego nie podłańczałem i nie wiem czy jest sprawne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi