Skocz do zawartości
Damian777

Czy pendrive zniszczył dysk?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Posiadam bardzo nietypowy problem i zachodzę w głowę jak go rozwiązać. Mianowicie ostatnio chciałem
zmienić format pendrive z FAT32 a NTFS. W tym celu wpisałem "uruchom" w wyszukiwarce i włączyłem CMD.
Wpisałem następujący wiersz - H: /fs:ntfs. To właśnie pedrive był na dysku "H". Po ponownym włączeniu
komputera okazało się, że znikęły mi wszystkie dyski a został tylko C. Dyski nie były widoczne
w "Mój komputer" ani żadne programy znajdujące się a tych dyskach nie działały.

Użyłem przywracania systemu - nic to nie dało. Pobrałem program Partition Magic 8.0 aby sprawdzić czy te zagubione dyski w ogóle istnieją.
Okazało się, że tak, sprawdziłem i wszystkie dane które na nich były nie zostały wykasowane.
Wchodziłem nawet w poszczególne foldery, nie brakowało ani jednego pliku! W celu przywrócenia
dysków nazwałem je, ponieważ nie miały literek i kliknąłem "Active". Ich funkcja wcześniej
była na "None", i dyski zmieniły się po komendzie w CMD z FAT32 na NTFS. Po klikięciu "Active"
rozpoczął się proces, po czym komputer się wyłączył. Teraz gdy go włączam za każdym razem
wyświetla się napis "Brak BOOTMGR". Restart biosa nie pomógł, wkładałem płytę z windowsem 7 w celu
naprawy i załadowała się, lecz później nic się nie pokazało. Teraz nawet nie mogę jej odpalić
bo nawet gdy DVD jest w pierwszej kolejności bootowania to i tak ciągle pokazuje się "BRAK BOOTMGR".

Czy mam szanse odzyskać dane z dysków? Miałem a nich bardzo cenne pliki. Z góry dziękuje za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pedrive jest już dawno wyciągnięty. Hmm... tylko jak uruchomić ten testdrive skoro systemowa płyta się nie włącza i nie mogę nic zrobić. Mam ten program testdrive nagrać na płytę? W jakiej to ma być formie? Przepraszam za takie pytania, ale jestem totalnym laikiem a zależy mi na czasie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi