Damian777 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2014 Witam serdecznie.Posiadam bardzo nietypowy problem i zachodzę w głowę jak go rozwiązać. Mianowicie ostatnio chciałemzmienić format pendrive z FAT32 a NTFS. W tym celu wpisałem "uruchom" w wyszukiwarce i włączyłem CMD.Wpisałem następujący wiersz - H: /fs:ntfs. To właśnie pedrive był na dysku "H". Po ponownym włączeniukomputera okazało się, że znikęły mi wszystkie dyski a został tylko C. Dyski nie były widocznew "Mój komputer" ani żadne programy znajdujące się a tych dyskach nie działały.Użyłem przywracania systemu - nic to nie dało. Pobrałem program Partition Magic 8.0 aby sprawdzić czy te zagubione dyski w ogóle istnieją.Okazało się, że tak, sprawdziłem i wszystkie dane które na nich były nie zostały wykasowane.Wchodziłem nawet w poszczególne foldery, nie brakowało ani jednego pliku! W celu przywróceniadysków nazwałem je, ponieważ nie miały literek i kliknąłem "Active". Ich funkcja wcześniejbyła na "None", i dyski zmieniły się po komendzie w CMD z FAT32 na NTFS. Po klikięciu "Active"rozpoczął się proces, po czym komputer się wyłączył. Teraz gdy go włączam za każdym razemwyświetla się napis "Brak BOOTMGR". Restart biosa nie pomógł, wkładałem płytę z windowsem 7 w celunaprawy i załadowała się, lecz później nic się nie pokazało. Teraz nawet nie mogę jej odpalićbo nawet gdy DVD jest w pierwszej kolejności bootowania to i tak ciągle pokazuje się "BRAK BOOTMGR".Czy mam szanse odzyskać dane z dysków? Miałem a nich bardzo cenne pliki. Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2014 Dane z dysków - program TestDisk, w sieci są instrukcje użytkowania tego programu. Sam go nie używałem, pomagał najczęściej w tak beznadziejnych przypadkach. Nie masz przypadkiem wpiętego tego pendrive? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian777 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2014 Pedrive jest już dawno wyciągnięty. Hmm... tylko jak uruchomić ten testdrive skoro systemowa płyta się nie włącza i nie mogę nic zrobić. Mam ten program testdrive nagrać na płytę? W jakiej to ma być formie? Przepraszam za takie pytania, ale jestem totalnym laikiem a zależy mi na czasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...