mala1521 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2014 Otóż po zakupie nowego dysku twardego http://www.x-kom.pl/p/60928-dysk-twardy-sata-iii-wd-500gb-7200obr-16mb-blue.html , włączyłam komputer, ale monitor włączył się po czym wyłączył, podłączyłam inny monitor żeby sprawdzić i tamten pokazywał brak sygnału. Podłączam dobrze monitory. Dysk raczej też. Dwa kable na jednym pisze SATA. I już nie wiem co mogłam zrobić źle. Czy macie jakieś pomysły? Komputer: Nividia GeForce GTX650 Dysk twardy: WD5000AAKX Zasilacz: akyga AKB1-600 jakby coś jeszcze było potrzebne to napiszę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2014 Pojawia się ekran początkowy? cokolwiek? komputer wydaje jakieś dźwięki i czy wentylatory z procesora i karty graficznej się kręcą? Sprawdź czy podczas montażu nie poluzowała się jakaś wtyczka, komputer bardzo był zakurzony? jak tak to poodkurzać i potem posprawdzałbym połączenia karty, RAM i wtyczki z zasilania wszystkiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2014 (edytowane) Bios/uefi powinno się wyświetlać na monitorze bez HDD. Nie podłączyłaś przypadkiem monitora pod kartę zintegrowaną na płycie głównej? Edytowane 18 Stycznia 2014 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mala1521 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2014 Pojawia się ekran początkowy? cokolwiek? komputer wydaje jakieś dźwięki i czy wentylatory z procesora i karty graficznej się kręcą? Sprawdź czy podczas montażu nie poluzowała się jakaś wtyczka, komputer bardzo był zakurzony? jak tak to poodkurzać i potem posprawdzałbym połączenia karty, RAM i wtyczki z zasilania wszystkiego. nie, od razu "brak sygnału", a taki stary monitor CRT się wyłączał, wentylatory działają, zakurzony był, "Nie podłączyłaś przypadkiem monitora pod kartę zintegrowaną na płycie głównej?" podłączam do gniazda VGA tego co zawsze podłączałam gdy działał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2014 Sprawdź czy k. graficzna dobrze siedzi w slocie, czy ma podłączone dodatkowe zasilanie. Sprawdź czy pamięci dobrze siedzą w slotach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...