Skocz do zawartości
kowiczek

POMOCY!! nieudany upgrade biosu HERCA

Rekomendowane odpowiedzi

Wgrywalemsobie nowego biosa i w czasie flashowania siostrzeniec nacisnal RESET w moim kompie.

Oczywiscie po tym resecie karta nie odpala.

Mam dyskietke startowa z orginalnym biosem ale komp wogole nie chce wstac. POMÓŻCIE.

Jakie mam szanse na przywrocenie jej do zycia??

Czy majac druga karte na PCI uda mi sie wgrac na mojego Herca jakis bios??

Prosze o pomoc, tylko nie odsylajcie mnie do linkow bo jestem na beznadziejnym modemie i nie mam czasu szukac.

Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wsadz karte PCI w komp (wyjmij AGP), w biosie wybierz start z karty PCI (bodajze Primary Display), wsadz karte agp (beda dwie) i wtedy probuj ponownie flashowac, powinno pojsc

Czy mu pójdzie z PCI to nie wiem, mi kiedyś BIOSik poszedł to PCI nie pomogło, tylko ISA (ach te stare czasy) i wtedy mogłem dopiero zflashować i uaktualnic BIOS'ka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wsadz karte PCI w komp (wyjmij AGP), w biosie wybierz start z karty PCI (bodajze Primary Display), wsadz karte agp (beda dwie) i wtedy probuj ponownie flashowac, powinno pojsc

Dzięki, tak też zrobiłem i mój Herc powstał, uffffffffffff, co za ulga. A wszystko przez cholerną TOCĘ i COLINA3, czasami mi sie tną jak cholera a czasami śmagają jak trzeba. Myślałem że to wina biosu ale chyba nie, po prostu Codemaster dalo ciałka chociaż jeszcze nie wiadomo jaki będzie orginał Colina3. Poczekamy zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi