kokokodzik Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2014 (edytowane) Witam, Niedawno kupiłem komputer, złożyłem go samemu, ale nie mam pojęcia czemu po włączeniu ekran jest czarny. Oto on: 1 Klawiatura Natec R33 GAMING Black USB (NKG-0281) 2 Płyta główna ASRock Z87 PRO3 s1150 Z87 4DDR3 USB3/RAID/8CH ATX BOX (Z87 Pro3) 3 Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 64MB cache (WD10EZEX) 4 Zasilacz Corsair VS 550W ATX 120mm wentylator, EU version (CP-9020050-EU) 5 Procesor Intel CORE I5-4670K 3.4GHz LGA1150 BOX HASWELL - (BX80646I54670K) 6 Monitor LED LG 22EN33S-B 21,5"/LED/FHD/5ms/5mln:1/D-SUB (30 dni bezpłatnej gwarancji na badpixele)Regulacja kąta pochylenia Montaż ścienny 7 Karta graficzna Gainward GeForce GTX 770 - 2048 MB DDR5 DP HDMI DVI (426018336-2944) 8 Pamięć Team Group Vulcan DDR3 1866 2x4GB TLAD38G1866HC11DC01 9 Obudowa I-BOX FORCE 2106 BEZ ZASILACZA PRESCOT (OF2106ROHS) 10 ModeCom VOLCANO MC-909 BLACK ( M-MC-0909-100 ) Komputer włącza się normalnie, wiatraczki chodzą tylko nie ma obrazu. Pierwszy raz wgl. składałem kompa ale wszystko jest raczej dobrze podłączone. Po uruchomieniu powinien się włączyć bios, prawda? Co może być przyczyną czarnego ekranu? ( monitor sprawny) Dodam, że niebieska dioda się świeci a czerwona mruga czasem. Edytowane 17 Stycznia 2014 przez kokokodzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2014 Komputer działał i przestał działać? Komputer nie działa po poskładaniu? Jakie wtyczki z zasilacza i gdzie podłączyłeś? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokokodzik Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2014 (edytowane) Po poskładaniu, cały czas czarny ekran. Chyba wiem co jest problemem. Podłączyłem od zasilacza 2 złącza PCI do karty graficznej... Tylko które podłączyć a które nie? 6 pinowe czy 6+2 pinowe? Edytowane 17 Stycznia 2014 przez kokokodzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2014 Oba podłączyć. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokokodzik Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2014 (edytowane) Działa. Nie mam pojęcia czemu, ale po odłączeniu CD ROMa uruchomił się poprawnie ;o Edytowane 18 Stycznia 2014 przez kokokodzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokokodzik Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2014 (edytowane) Jak w temacie. Komp chodził kilka godzin bo niedawno go zmontowałem. Podczas grania się zawiesił i zaczął wydawać dziwny dźwięk więc się wystraszyłem i wyłaczyłem/ włączyłem od tyłu. Teraz po włączeniu słychać piknięcie i po sekundzie się resetuje. Co mogło się stać? Pomocy! Teraz po włączeniu nie resetuje się, ale pika 4 razy i po ok 30 sekundach znowu pika 4 razy. Ekran jest czarny. Poszła płyta główna? Edytowane 18 Stycznia 2014 przez kokokodzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2014 (edytowane) Nie zakładaj już kolejnych tematów. Odłącz kompa od zasilania, odczekaj z godzinę, pewnie wstanie. Sprzęt się zagotował w tej konserwie. Kup odpowiednio wentylowana obudowę, inaczej będziesz płakać. Edytowane 18 Stycznia 2014 przez Klaus 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokokodzik Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2014 (edytowane) Wybacz, wystraszyłem się i to nieźle, chciałem szybko pomocy. Zrobiłem to właśnie i tym razem usłyszałem 4 szybkie piknięcia, przerwę 1-2 sekundy i znowu 4 szybkie piknięcia po czym dostałem informacje, że jakiś błąd CPU memory B czy coś w tym stylu. Ehh, mogłem spisać dokładnie, już zdążyłem zapomnieć. Jednak po kliknięci F1 komputer chodzi. Właśnie instalują się aktualizacje. Edytowane 18 Stycznia 2014 przez kokokodzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2014 Następnym razem jak tak będzie ci się spieszyć, stracisz dostęp na tydzień do forum. Otwórz bok obudowy i jak najszybciej kup porządną obudowę. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokokodzik Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2014 (edytowane) Szkoda tylko, że bok obudowy nie był jeszcze zakładany z powrotem. No cóż, dzięki za pomoc. Widać niepotrzebnie panikowałem PS: Znasz może jakiś program, żebym mógł jakoś kontrolować te temperatury do czasu aż załatwie problem z chłodzeniem? Edytowane 18 Stycznia 2014 przez kokokodzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2014 PS: Znasz może jakiś program, żebym mógł jakoś kontrolować te temperatury do czasu aż załatwie problem z chłodzeniem? shutdown -s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadow616 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2014 Poza tym że najlepszy programem do chłodzenia jest ten powyżej to przypadkiem nie sknociłeś czegoś z pamięciami? 4 piknięcia w AMI to o ile dobrze pamiętam problem z RAMem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...