AK47 Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 cześć wszystkim! Ostatnio przygotowuję się o wymiany płytki gł. Interesują mnie płyty TYLKO na chipsecie 865PE(chipset P odpada bo będę potrzebował 800FSB) Jak znacie takie płytki to proszę wymieniać z postach.A ja znam już takie: 1. Abit IS7(-E, G i without) 460zł(IS7-E) 2. Soltek 86SPE-L 515zł 3. Albatron PX865PE PRO (520zł) Na mobo mogę wydać maxymalnie 550zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 solteka daruj sobie bierz abita. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 solteka daruj sobie bierz abita. no ale jakiś argument na niekorzyść solteka? na zagranicznym teście kilku płyt na 865 nic złego o tej mobo nie napisali. Czyżby to był test sponsorowany? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 nie wiem czy ten soltek jest dobry czy zły. abit zawsze robił porządne płyty więc mu ufam, sam miałem niedawno abita. poza tym abit jest tańszy niż soltek , częściej ma biosy poprawiane i nie sprawia problemów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 nie wiem czy ten soltek jest dobry czy zły. abit zawsze robił porządne płyty więc mu ufam, sam miałem niedawno abita. poza tym abit jest tańszy niż soltek , częściej ma biosy poprawiane i nie sprawia problemów. no juz sprawa wygląda inaczej, bo ten abit nie obsługuje celków i pentiumów na rdzeniu wilamette(0,18u). Czyżby tylko ten soltek obsługiwał mojego proca/? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Co, na pierwszym lepszym cenniku poszukać się nie chce ?? (bierz abita) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 przecież abit bh7 ma obsługę 800 MHz FSB. widziałem test, jest trochę wolnijszy od płyt na i875 ale kosztuje 1/4 ich ceny ! a skoro masz tą mobo to mmoże lepiej wymień procka na 2.4 z HT ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 przecież abit bh7 ma obsługę 800 MHz FSB. widziałem test, jest trochę wolnijszy od płyt na i875 ale kosztuje 1/4 ich ceny ! a skoro masz tą mobo to mmoże lepiej wymień procka na 2.4 z HT ? no ale to 200mhz na bh7 to już granica wytrzymałości płyty. A jak chciałbym pokręcić trochę p4 2,4 ht. Potrzebowałbym fsb około 240. Bh7 tyle nie pociągnie. A o chipsecie 875 nie ma mowy, bo jest za drogi. Pozostaje 865, który kosztuje 50zł więcej niż 845(porównanie Bh7 do IS7-E) Niestety ABIT IS7-E NIE OBSŁUGUJE MOJEGO PROCA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...