4Ricardo Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2014 Witam.Miałem / mam bardzo irytujący błąd.W grach z DX11 występował on po max 15 min. grania, ekran freezował się na sekundę, a potem robił się czarny i gra przestawała odpowiadać.W grach z DX9 - zależy od gry, np. w LoL'u może przez cały dzień nie wyskoczyć, ale jeśli to w większości gier ekran freezuje się na sekundę, potem czarny ekran na 2 sekundy i gra wraca do normy.Kompletnie nie wiem, co mam robić. Mierzyłem miernikiem napięcia zasilacza: dla +12V daje 12,03V, a dla +5V daje 5,10V-5,11V.Wmawiano mi, że to fochy mojego dawnego Fermiaka: GTX 460 768MB OC, potem zaczął sypać artefaktami i system się nie włączał.Po zakupie nowej karty pełny nadziei odpaliłem BF3, gram a tu ZONK - to samo, co z Fermiakiem.Zrobiłem formata, wszystko na czysto, dalej to samo...Testowałem kartę u kumpla, pograliśmy w BF3 z godzinę, żadnego błędu. Ma on jednak słabszy proc (2,33x2) może on ograniczał kartę i dlatego się nie wykrzaczyła?Próbowałem zainstalować sterowniki do drukarki z serii HP F2400, ale podczas instalacji wywaliło mi bsoda.Potem co pół godziny w coś grając wywalało mi bsody. Przeinstalowałem sterowniki grafiki i było do zniesienia, błąd wyskakiwał tylko przy grze Mortal Kombat (DX11) i to dość rzadko.Jednak drukarka jest mi potrzebna i znów chciałem zainstalować sterowniki. Podczas instalacji znów wywaliło bsoda. Przywróciłem system, ale bsody nie zniknęły.Teraz po raz n'ty przeinstalowałem sterowniki od karty graficznej i zaznaczyłem w opcjach 3d tryb energi na maksymalna wydajnośc, zamiast adaptacyjny (wielu osobom rozwiązywał problem sterownik ekranu przestał odpowiadać).Dostawałem też taki błąd grając w Mortal Kombat (ten najnowszy na Steamie):http://scr.hu/0bal/73948Ostatnio nawet wyskoczył mi taki:http://scr.hu/0bal/3we3aI później bsod o kodzie c2.ZROBIŁEM DZIŚ KOLEJNEGO FORMATA, Pograłem w bf3, było fajnie, wywaliło mi program przestał działać.Wpisałem więc w cmd bc/edit userva 2500 (coś takiego), żeby tak się nie działo.Pograłem potem znów dłuższą chwilę, miała zacząć się nowa runda, czekałem przy odliczaniu, skakałem żołnieżem i DOSTAŁEM BSODA /1000007E, nie wytrzymam...Na wszelki wypadek od razu po zainstalowaniu sterowników ustawiłem w panelu sterowania nvidia zarządzanie energią na maksymalna wydajność, jak widać nic nie dało /Znowu było w bsodzie dxgmm.sys.Skan SMART dysku:http://scr.hu/0bal/u6ayxKomputer:Proc: AMD Phenom II 945 3.0 GhzRam: 4GB GeilGPU: MSI GTX 650Ti BOOST OC 2GB (wersja bez twin frozr)Zasiłka: OCZ SxS 2 500WMOBO: MSI 770 - G45Słuchawki: Gamecom 780 z zainstalowanymi sterownikami Dolby.Windows 7 x64 UltimatePostarałem się opisać problem jak tylko się da, aby uniknąć wielu pytań.Dmp z dzisiejszego bsoda po formacie:http://speedy.sh/Yhxcb/dmp.rar Pozdrawiam i proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrDyskSSD Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 Karta Ci umiera powoli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooralesko Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 (edytowane) Karta Ci umiera powoli. Taa... Wmawiano mi, że to fochy mojego dawnego Fermiaka: GTX 460 768MB OC, potem zaczął sypać artefaktami i system się nie włączał. Po zakupie nowej karty pełny nadziei odpaliłem BF3, gram a tu ZONK - to samo, co z Fermiakiem. Zrobiłem formata, wszystko na czysto, dalej to samo... @4Ricardo Zmień pamięć. Jak nadal nic, zmień zasilacz. Jak nadal nic, odkręc procka. Wszystkie powyższe czynności rób pojedyńczo. Edytowane 24 Stycznia 2014 przez Gooralesko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4Ricardo Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2014 Oddam do serwisu, ale obawiam się, że ciężko będzie im to wykryć. Będą testować tymi śmiesznymi programikami, a to najlepiej wg mnie w bf3. Skasują też kaskę za reinstall systemu, bo nie mam oryginała na 100%. Mam nadzieję, że to RAM, mam na gwarancji, a nawet jeśli, to nie jest taki drogi i łatwo wymienić ;) Kości RAM na mojej płycie są w slotach niebieskich, a nie czarnych.Czarne są bliżej procesora.W intrukcji mam, że jako pierwsze powinno być wpięte w czarne sloty. Jak zmieniam położenie kości, to komputer zazwyczaj się nie włącza, wiatraki się kręcą, ale nie ma piknięcia. Nawet jeśli przepnę jedną z drugą w tych niebieskich slotach. Muszę wtedy zostawić tylko 1 kość, odpalić kompa, dodać 2 i działa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2014 Ale wpinasz RAM na działającym kompie? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2014 W pierwszej kolejności obsadzasz właśnie slota1, później 2 (oba czarne). Obstawiam, że kończy Ci się albo płyta (skoro nie chce bootować z prawidłowo zamontowanymi pamięciami) albo pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...