Konor Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2014 Witam forumowiczów proszę o ocenę zestawu, bo nie jestem pewien czy jest dobrze złożony. http://www.morele.net/inventory/info/Xlv8hb/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2014 (edytowane) Jest ok tylko ponad te 3,5k wyszło Można wziąć tańszy zasilacz i np. http://www.morele.net/monitor-led-lg-23ea63-23ea63v-p-30-dni-bezplatnej-gwarancji-na-badpixele-23-ips-led-fhd-5ms-10mln-1-hdmi-dvi-d-573708/ Edytowane 19 Stycznia 2014 przez Bonusso3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konor Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2014 (edytowane) Ram jest dobry czy wymienić na kości innej firmy ? Jeszcze mam pytanie do karty graficznej, ponieważ jest dużo kart gtx770 i którą wybrać MSI, Gigabyte, Asus czy może K45A Black ? Edytowane 19 Stycznia 2014 przez Konor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2014 http://www.purepc.pl/karty_graficzne/test_geforce_gtx_770_tanszy_i_szybszy_gtx_680_vs_hd_7970 Cenowo ten MSI jest przyzwoity. Nie widze powodu żeby go zmieniać na inny. Ram jest o tyle dobry, że tani Ceny pamięci w morele zmieniają się jak w kalejdoskopie więc jak się okaże że w dniu zakupu będzie tańszy ram 2x4GB 1600Mhz to brałbym właśnie taki. W innym wypadku ten może zostać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konor Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2014 Płyta główna lepiej niech taka zostanie czy opłaca się dołożyć kilkadziesiąt złotych do lepszej i ostatnie pytanie jaką obudowę Zalman Z3 czy Z11. Z3 ma te Usb 3.0, a Z11 nie ma i w tym mam dylemat co sądzisz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2014 Z11 też ma USB3.0. Płyta jest ok. Można nawet tańszą wziąć: http://www.morele.net/plyta-glowna-msi-b85m-e45-b85-dualddr3-1600-sata3-hdmi-gblan-matx-b85m-e45-599722/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gacek18 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2014 Ja obudowę wziąłem SilentiumPC Gladius M40, Co do GTX 770 ja kupiłem Gigabyte'a, ma najwydajniejsze chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konor Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2014 http://www.morele.net/obudowa-zalman-z11-czarna-cena-promocyjna-do-wyczerpania-zapasow-478363/ w tej wersji nie ma, a droższa nie jest mi za bardzo na rękę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2014 No tak, w tej nie ma. W wersji PLUS jest. Z3 masz tylko w wersji PLUS dlatego masz USB3. Kwestia jest taka, czy na codzień potrzebujesz na froncie tego USB w nowej wersji. Jak od czasu do czasu to zawsze masz z tyłu złącza USB3.0 a na froncie 2.0. Zależy od korzystania. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konor Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opłaca się dopłacać do SilentiumPC Gladius M40? Zostać przy MSI czy może zmienić na Gigabyte bo już nie mam pojęcia im dłużej czytam wszystkie tematy tym większe mam wątpliwości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zostaw to co teraz masz. W sensie obudowa i grafika. Możesz zmienić płyte na tańszą i ew. ram na szybszy jak będzie w podobnej cenie (nie koniecznie w jednej kości, 2x4GB też może być). To tyle co bym zmieniał. Zasilacz masz aż nadto wystarczający. Nie kombinuj bo przekombinujesz 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konor Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2014 Jaki inny zasilacz mógłbym wziąć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniMax Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2014 Corsair 450w jeśli masz obawy to 550w. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2014 (edytowane) Corsair 450W to nie ale jakiś z linią 12V powyżej 420W będzie ok. Zależy czy koniecznie musi być modularny. Jeśli tak to pare zł taniej masz Deus M1 550W, jeśli nie to za 190zł masz Deus'a 500W (nie modularny), ew w tym momencie niedostępnego Corsaira 500W z serii CX. Edytowane 20 Stycznia 2014 przez Bonusso3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konor Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2014 Jako że zmieniłem trochę zestaw wrzucam do oceny http://www.morele.net/inventory/info/f8w11r/ Jakie chłodzenie na procesor w późniejszym terminie dokupić? ? Czy może inna obudowa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2014 Jak do OC, płytę wolałbym mimo wszystko na Z87, np http://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-z87-pro4-z87-ddr3-sata3-usb3-pcie3-0-s1150-atx-z87-pro4-581435/ Dysk, jak kto woli, jedni wolą Seagate, inni WD, ja brałbym WD. Chłodzenie - Macho, Macho 120, Prolimatech Basic 81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konor Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2014 Czym się różnią te płyty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2014 Chipsetem, Z87 oficjalnie wspiera podkręcanie. Na H87 zgodnie z zamierzeniem Intela podkręcać nie można. ASRock ominął to ograniczenie i umożliwił OC na chipsetach B85, H87. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konor Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2014 Tak to wszystko ok ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2014 Tak, możesz kupować. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konor Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2014 Ok dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konor Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2014 http://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-z87-extreme3-581432/ Co myślisz o tej karcie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2014 Płyta, jak płyta. Masz jakieś szczególne wymagania wobec płyty głównej? Masz w ogóle zamiar kręcić procesor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konor Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2014 Tak mam zamiar kręcić procesor i nie wiem czy celować w płytę która posiada sli czy nie Jakiś strasznie dużych wymagań nie mam Ma sens ta zmiana ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2014 Właściwie do domowego OC to można wziąć tańszą. Większej różnicy nie odczujesz. A po co Ci SLI? Kwestia wielu kart graficznych już była tutaj często poruszana i za każdym razem wychodzi na to, że SLI/CFX bierze się od razu albo wcale. Przemyśl to jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konor Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2014 (edytowane) Dobra to biorę tą tańszą, zdecydowałem się wziąć chłodzenie kosztem obudowyhttp://www.morele.net/inventory/info/Yb6wkT/ Edytowane 28 Stycznia 2014 przez Konor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konor Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2014 (edytowane) Przecież da się na niej bardzo dobrze podkręcić Edytowane 28 Stycznia 2014 przez Konor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2014 Różnica między H87 a Z87 jest taka, że w tym pierwszym podkręcasz tylko mnożnikiem i nie możesz dać wyżej pamięci. Na Z87 masz pełne opcje konfiguracji. To jest główna różnica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2014 Lepsza nie lepsza. Zależy kto co potrzebuje. Wiesz, na tym buduje się marketing, że wmawia się ludziom że coś potrzebują nawet kiedy nie potrzebują. Jak dla mnie to jest proste. Podkręcasz i chcesz sobie ustawić wszystko tak jak chcesz (i wiesz co robisz) to bierzesz Z87, jak chcesz podkręcić żeby działało bez zbędnego marudzenia to bierzesz B85 i jedziesz samym mnożnikiem. Gdyby AMD miało wydajniejsze procesory, albo chociaż konkurencyjne to wybrałbym AMD bo tam możesz wszystko ustawić, nie masz jakichś śmiesznych blokad itp. No ale jest jak jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konor Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2014 Podkręcanie pamięci coś daje? Będę podkręcał procka pierwszy raz i za bardzo się na tym nie znam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...