TiKey Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2014 Witam, na wstępie kolega poprosił mnie, abym złożył mu kompa, tzn tylko niektóre podzespoły. Komputer ma słuzyć do tworzenia muzyki czyli przede wszystkim procek i dużo ramu. Co do wyboru intel - amd, jest mu to obojętne, ale preferuje intel. Jakie podzespoły bym potrzebował: - procek - ram - mobo - grafika (nie musi być jakaś super, ale żeby uciągnął cod black ops 2 na dobry ustawieniach) - obudowa (też nie musi być jakaś specjalna) Bardzo proszę o pomoc bo wypadłem ostatnimi czasy z konfiguracji kompów. Co do sumy to powiedział, że nie ma względu, tylko żeby nie była też za duża suma, sądzę, że tak 3000zł max. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2014 A tą muzykę to na integrze będzie tworzył? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiKey Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2014 karte muzyczną już posiada od dawien dawna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mimaaacz Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2014 (edytowane) To może jeszcze parę pytań ;) Czyli HDD, napędy odpadają? Co z zasilaczem? Kolega posiada albo myślał nad zakupem SSD? Procesor będzie kręcony? Edytowane 22 Stycznia 2014 przez Mimaaacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiKey Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2014 HDD ma bodajże 1TB niedawno kupił, także sądzę, że nie będzie chciał hdd kupić, ale powiem o ssd w sumie wtedy jest lepszy przesył, a i napęd musi być, ale to obojętnie jaki, a no i zasilacz dokładnie, zapomniałem o tej kwestii, bo nie chce, żeby mu wysadziło kompa przy jakimś no nejmowym zasilaczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2014 Karta dźwiękowa, którą posiada jest na jakie złącze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiKey Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2014 na pci-e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mimaaacz Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2014 Napisz jeszcze czy to OC wchodzi w grę czy nie, bo od tego sporo zależy i nie wiem co ewentualnie wrzucić do zestawu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiKey Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2014 wydawało mi się że pisałem, że nie, ale rzeczywiście nie odpisałem, przepraszam. OC nie wchodzi w grę, ponieważ nie "rajcują" go takie zabawy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiKey Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2014 mógłby mi ktoś pomóc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2014 Intel Xeon E3-1245 v3 1047,66 Asrock H81M 192 Transcend 2x4GB TX2400KLN-8GK 277,10 Gigabyte GV-R927OC-2GD 649,01 SilentiumPC M23 139 Be Quiet! Pure Power L8 500W 236,38 Samsung 840 Evo 342,01 2883,16 do tego dobrze by było dokupić SPC Fera Pro, ale znowu niedostepny na morelach a kazda inna wieza wydaje sie kolidować z pamięciami :s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiKey Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 Witam, mozna zamienic plyte glowna aby byly 4 wejscia ramu? Bo nie wiem czy kumpel nie bedzie chcial 16gb kupic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 Witam, mozna zamienic plyte glowna aby byly 4 wejscia ramu? Bo nie wiem czy kumpel nie bedzie chcial 16gb kupic To kupi 2x8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...