marus1987 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2014 Wgrywałem nowsze sterowniki do lapotpa przypadkiem kliknolem na setup biosu i ekran po tym zrobił się czarny i nic nie da się zrobić Laptop to Toshiba Satellite E105-S1402 i co teraz najlepsze ze nie wiem co dalej zrobiłem botowalny pendrive ale nic nie umiem dalej poradzić nic nie startuje dodam ze używam klawiatury usb bo normalna w laptopie padła czy ktoś możne mi pomoc rozkręcałem laptopa w poszukiwaniu zworki cmos ale jej nie ma i baterii do resetu tez nie odnalazłem czy jest możliwe ze jej nie ma w tym modelu laptopa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2014 Jak uwaliłeś bios, to zworka (ktorej nie ma) i bateria (ta akurat jest) nie pomogą. Trzeba zaprogramować kość pamięci na zewnetrznym programatorze lub kombinowac z opcjami recovery (o ile producent wyposażył laptopa w taką - a nie wiem cyz w tym rpzypadku jest). Usługa w serwisie to koszt 100-120zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...