Seed Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2014 (edytowane) Witam, posiadam na dachu antenę internetową z końcówką rp-sma którą mam wkręconą do kompa za pomocą karty. Ale w domu pojawiło się ostatnio kilka smartphonów, tablet i laptop i potrzebne mi Wifi. I teraz mam pytanie, co musiałbym kupić żeby taką antenę podłączyć do jakiegoś routera tak żeby do PC internet szedł po kablu i żeby było wifi? Edytowane 26 Stycznia 2014 przez Seed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinq123 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2014 Podaj kwotę jaką chciałbyś na to przeznaczyć Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seed Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2014 Pieniądze nie grają zbyt dużej roli, ale nie wchodzi w grę wymiana antenty na taką z RJ-45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2014 Musisz mieć 2 urządzenia Czyli : Antena --> Acces point ( np używany Airlive 5450 ) kabel lan -> Router z Wifi. W żadne repeatery czy WDS nie ma co się bawić ( obcinanie pasma ) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinq123 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2014 Ja mam podobny przypadek rozwiązany w ten sposób: Antena -> 1 metr kabla RP-sma-> tl-wa 500G -> 20 metrów skretki z poe -> zasilanie -> tl-wr 1043nd. Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seed Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2014 Dzięki za pomoc! Kupiłem AP TL-WA511G i Router TL-WDR4300. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seed Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 Pomoże ktoś mi to skonfigurować? Siedzę nad tym od rana. Mój zestaw to: Antena po kablu rp-sma do AP TL-WA511G i skrętką do Routera TL-WDR4300. Z routera skrętka do PC i WiFi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...