Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Do postow, ktore sie ukazaly pod moim. Chwale to co mam bo jest dobre, ale nie odrzucam innych propozycji, ktore znajduja sie na rynku. Gdyby baska byla tansza od maxtora to bym ja wybral, ale maxtor byl tanszy. Do tego Maxtorek posiada lozyska olejowe dlatego go nie slychac ATA 133 ktore napewno sie przyda, zawsze jakis skok w wydajnosci jest. Do tego Maxtor wytrzymuje duze czestotliwosci FSB (Sprawdzone doswiadczalnie przezemnie) i nie grzeje sie zbytnio. Wiec prosze mi nie mowic, taki <span style="color:red;">[ciach!]</span>l jak kolega, xan - ktory sam baske zachwala bo ja posiada ;) prawda? Maxtor ma nowsza technologie i jest liderem w sprzedazy dyskow na swiecie to o czyms swiadczy. Plusy Maxtora:

-Diabelnie szybki

-Cichy

-Niezniszczalny

-cena

Ale zastanow sie tez na WD 8mb cache robi wrazenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie mowiels, ze gdyby barracuda byla tansza to bys ja bral i tak jest. Przynajmniej u mnie w Gdansku i jak patrze po roznych sklepach internetowych tam rowniez barracuda jest tansza od maxtora. Roznice sa w prawdzie niewielkie, ale zawsze cos.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mialem B2 i byla spoko.Niestety moj konfig najnowszy nie jest :( Teraz mam B4 ( sentyment no i dobra cena :) ) i tez jestem zadowolony. Co do wysokiego PCI-- nie polecam PCI powyzej 40 MHz , w sumie to nawet 38 jest juz sporym ryzykiem. To moze uszkodzic nie tylko HDD!!

Pozatym koles pisze " u mnie dziala spoko juz 3 mce na pci 42MHz i jest OK" a potem mija jeszcze ze 2 miesiace i koles pisze " Qrwa padl mi chyba HDD :( " lub inna czesc kompa .

:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary masz niezły dylemat bo wszystkie dyski są niezaprzeczalną czołówką na rynku. Na twoim miejscu brałbym Barracude: jest właściwie niesłyszalna i very wydajna niestety nie wiem jak z FSB ale sam używam takiej tyle że 40 GB i jestem z niej bardzo zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

xan wiesz mam juz drugiego ibm'a i ten drui fakt jest zajebist tz: nie padl tak jak pierwszy po 2 miechach tylko po trzech) musialem sie niezle natrudzic zeby go ozywic po pierwsze ibmy sie grzeja jak cholera! po drugie to najbardziej awaryjne dyski na swiecie! po trzecie jak ustawisz pci na 40 to odrazu z dyskiem mozesz sie pozegnac! po czwarte wcale nie sa szybkie! ale za jedno moge ta firme pochwalic robi za...ty soft do swojego sprzetu! koniec kropka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fffkońcu dorwałem się do kompa. A więc:

1) Z tymi ogromnymi FSB to przesadziliście, nie chce wychodzić powyżej 150

2) Qrde chyba w tej chwili jestem za WD Cawiar 80GB 7200rpm 8MB 

3) Dzięki za wszystkie posty i linki

Nie rozumiem , a co dokladnie kupiles ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

xan wiesz mam juz drugiego ibm'a i ten drui fakt jest zajebist tz: nie padl tak jak pierwszy po 2 miechach tylko po trzech) musialem sie niezle natrudzic zeby go ozywic po pierwsze ibmy sie grzeja jak cholera! po drugie to najbardziej awaryjne dyski na swiecie! po trzecie jak ustawisz pci na 40 to odrazu z dyskiem mozesz sie pozegnac! po czwarte wcale nie sa szybkie! ale za jedno moge ta firme pochwalic robi za...ty soft do swojego sprzetu! koniec kropka

grzeje sie, fakt wiecej mam go w serwisie niz w domu, fakt ale szybki jak cholera. teraz na testy dostalem vancouvera. ciekawe ile wytrzymie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...