Cyklop10 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2014 (edytowane) Witam! Posiadam płytę główną DZ77BH-55K. Na początku płyta działała dobrze,wraz z upływem czasu zaczęły się problemy z uruchamianiem komputera. Najczęściej po nocy juz nie szło uruchomić komputera. Kilka prób jak zaskoczył to działał juz dobrze cały dzień. Teraz powiem czego juz próbowałem: Wymieniłem kartę graficzną, zasilacz,procesor,ram bez rezultatu. Płyta była wyjęta z obudowy podpięte tylko to co niezbędne po nocy to samo. Na płycie jest wyświetlacz kodów post który wyświetla błąd 51. Według instrukcji jest to: Allocating resourced to PCI bus W biosie próbowałem już wszystkich ustawień wygląda to na jakąś usterkę. Ma ktoś może jakiś pomysł co to może być za problem? Manual płyty: http://downloadmirror.intel.com/20955/eng/dz77bh-55k_TechProdSpec05.pdf Edytowane 27 Stycznia 2014 przez Cyklop10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weestanki Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2014 Jeśli masz ją na gwarancji, to po prostu oddaj ją do naprawy. Jeśli nie, to zacznij od akutalizacji BIOS-u i aktualizacji chipsetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyklop10 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Nie mam gwarancji płyta kupiona okazyjnie za małe pieniądze. instalowałem wszystko co można bios najnowszy. Nie wiem czy to nie wina jakiegoś kondensatora na płycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...