ADIOo Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2014 witamniech ktoś mi doradzi co kupić aby odbierać funspota. Na telefonie wykrywam go z małym zasięgiem. pomyślałem żeby kupić coś pod komputer stacjonarny i ewentualnie laptopa. Proszę doradzić jakieś nie za drogie a dobre urządzenie ;) może coś takiego?http://allegro.pl/access-point-edimax-ew-7209apg-5-portowy-switch-i3899875345.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADIOo Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2014 lub taki: http://allegro.pl/airlive-n-power-a-point-router-802-11n-moc-30dbm-i3907829218.html ponoc jest bardzo mocny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2014 (edytowane) Ok tylko tak AP to AP czyli wyjscie LAN.. Moża kupić np APC (acces point client ) ale pamietaj że tryb repeatera to porażka jesli chodzi o szybkość łacza ( przykład 1 komp cygnie YT to 2 wręcz nie dostanie nic ) Ten Edimax to AP z routerem wiec kompa stacjonarnego można by połączyć kablem LAN a inne urzadzenie przez wifi ( tryb APC ) Tylko szybkie przejrzenie strony konfiguracyjnej i nie widze opcji APC..ee ? Tylko jest 1 lipa mówisz że funspota słabo odbierasz ... więc antena kierunkowa ( panel / yaga ) jest wymagana... Najlepiej tak : AP-najzwyklejszy ( zaleta postawisz na oknie z antena kierunkowa lub gdzie chcesz) --> kabel lan --> Najzwyklejszy router z WI-FI. ADIOo jesli dla ciebie moc nadajnika = zajebisty sprzęt to jestes w błędzie . Odbiornik robi się jeszcze bardziej głuchy . 33 DBm to jest niezgodne z polskim prawem (20 Dbm) a nawet jak go kupisz nie bedziesz miał w palnelu regulacji 33 Dbm..wiem co mówię.. A jak trafi ci się kumaty sąsiad że wycinasz mu sieć to smutni panowie przyjeżdzają i robi się naprawde smutno... Edytowane 29 Stycznia 2014 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...