Skocz do zawartości
vKrzychoo

Jaka płyta abit nf7 2.0 , epox 8rda+ czy Msi K7n2 delta L ??

Rekomendowane odpowiedzi

płytka ma być pod bartona 2500 ,zastanawiam się nad tymi trzema, ceny są zbliżone ,kolejno abit - 430 zł, epox - 440 zł, MSi - 447 zł około , najchętniej chciałbym płytke przyszłościową z fsb 400 ale sam nie wiem którą łykać :) doradżcie......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra ale w czym jest lepszy ten abit od epoxa czy Msi , apropos ten abit nf7-s jest droższy prawie 100 zł od nf7 , mam tyle dopłacać żeby mieć s-ata? nie potrzebne mi to , przynajmniej narazie :) z resztą dyski s-ata są droższe średnio o 100zł czyli 2 bańki dodatkowo a w moim przypadku to dużo, mam napięty budżet :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co mam szukać ? zadaje pytanie do posiadaczy tych mob'ów , mam konkretne pytanie i czekam na odpowiedzi .Jak słychać tylko szukaj i szukaj to co to za forum.:| czekam na odpowiedzi.....jestem zdesperowany :)

a myslisz ze tylko ty miales problem z wyborem mobo 8O wielu przed toba tez mialo i jest baaaaardzo duzo topicow o tym dlatego sie poleca w tym wypadku opcje SZUKAJ :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

albo jak nie to weź FICa AU11 - podobny do Epoxa 8RDA+ tylko trochę tańszy, firma z tradycjami - robi płyty od lat, zresztą chcesz to przeczytaj topic: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=32743

Jeśli chcesz podkręcać łatwiej - weź Abita - ma obsługę 5cio bitowego mnożnika, czyt. możliwość ustawienia mnożnika proca powyżej 12.5x bez żadnej zabawy z MOBO lub procem - ponadto ma full SoundStorm + SerialATA. Ja ze swojego Epoxa jestem zadowolony :D , bo SerialATA mi nie potrzeba, SS nie używam bo mam SBLive 5.1, a proc chodzi mi 10*200, więc mnożnik powyżej 12,5 mi nie potrzebny, bo nawet jak dociągnę do 12,5*200=2500MHz, a to już trzeba WC a na razie nie planuję. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co sądzicie o Msi , kosztuje 447 zł( widziałem gdzieś w sklepie internetowym) ma obsługe fsb 400 czyli pasuje do najnowszych amd'eków 3400 , przyszłościowe rozwiązanie , co o tym sądzicie bo epox i abit maja max fsb 333 czyli max można władować bartona 3000 czy 3200 jakoś tak :| dobra ,czekam na wasze opinie....:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm pierwsze slysze ze abit i epxo nie maja 400fsb :| :). To znaczy z tego co wiem to na abicie nie powuinienes miec najmniejszego problemu z 200 mhz a ja na swoim epoxie tez tyle wyciagam wiec nowe bartony nie powinny meic nic do gadania ;]. Ja osobiscie doradzam epox`a :P :] lol ....nie mam zadnego problemu z ta pyltka jestem bardzo zadowolony :]. Ale pamietam czasy kiedy wszyscy krzyczeli epox epox epox ;]. A teraz wszyscy abit abit :]. Heh jedno czego sie nauczylem na tym forum ze trzeba abaardzo trzezwo patrzec na niektore wypowiedzi i czytaj jeszcze przynajmniej 2 dni zanim cos kupisz :). A najlepiej jak juz dostaniesz co chcesz, to potem tu nie zagladaj :]. Tak bylo z tym epoxem, wczensiej z seria AIUGA heheh :] (pare chwil po kupnie przezemnie AIUGA dowiaduje sie o JIUHB) :) itd itd...powodzenia z zakupami. pozdro :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co mam szukać ? zadaje pytanie do posiadaczy tych mob'ów , mam konkretne pytanie i czekam na odpowiedzi .Jak słychać tylko szukaj i szukaj to co to za forum.:| czekam na odpowiedzi.....jestem zdesperowany :)

Ledwoś się dołączył i już się stawiasz :) Szukaj - bo temat płyt głównych to temat non stop opisywany przez userów - są nawet przyklejone na tematy tych płyt. Wnioski musisz wyciagnąc sam po ich lekturze i lekturze innych postów o tych płytach - inaczej zdajesz się na dość przypadkowe opinie, bo polegac to mógłbys jedynie na osobach, które aktualnie mają lub mieli wszystkie te trzy płyty "w rękach" - oni sa w stanie rzeczywiście je porównac. Taki temat niczym nie różni się od pytania Jaka płyta pod AMD? - a takich tematów to bez liku.

Co do FSB 400 Support - to wszystkie sobie z tym powinny poradzić. Część Epox'ów rev 1.1 i wszystkie rev 2.0 - mają oficjalne wsparcie dla FSB=400 - tą informację też byś zanalazł w innych postach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...