vKrzychoo Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 płytka ma być pod bartona 2500 ,zastanawiam się nad tymi trzema, ceny są zbliżone ,kolejno abit - 430 zł, epox - 440 zł, MSi - 447 zł około , najchętniej chciałbym płytke przyszłościową z fsb 400 ale sam nie wiem którą łykać :) doradżcie...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK47 Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 zdecydowanie ABIT! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 only Abit a najlepiej NF7-S :) :) pozdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vKrzychoo Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 no dobra ale w czym jest lepszy ten abit od epoxa czy Msi , apropos ten abit nf7-s jest droższy prawie 100 zł od nf7 , mam tyle dopłacać żeby mieć s-ata? nie potrzebne mi to , przynajmniej narazie :) z resztą dyski s-ata są droższe średnio o 100zł czyli 2 bańki dodatkowo a w moim przypadku to dużo, mam napięty budżet :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 abit i tylko abit a tak poztym szukaj ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vKrzychoo Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 co mam szukać ? zadaje pytanie do posiadaczy tych mob'ów , mam konkretne pytanie i czekam na odpowiedzi .Jak słychać tylko szukaj i szukaj to co to za forum.:| czekam na odpowiedzi.....jestem zdesperowany :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vKrzychoo Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 pisze "abit i tylko abit" a sam ma epoxa , dobre :):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steryd123 Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 tak na tym forum nikt ci nie odpowie normalnie na pytanie tylko zawsze jest szukaj;) a wogole to kazdy mowi zeby brac abita a w podpisach widnieje epox hmmmm... zastanawiajace;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vKrzychoo Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 widze jeden człowiek który dostrzega mój problem - respect steryd123 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Każdy chwali swoje, ale niekoniecznie. Wszyscy biorą Abita NF7-S albo Epoxa 8RDA+ więc ty się wyłam i weź tego MSI :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Wszyscy biorą Abita NF7-S albo Epoxa 8RDA+ .... nie wszyscy :wink: Mialem Abit'a i wymienilem na Soltek'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 co mam szukać ? zadaje pytanie do posiadaczy tych mob'ów , mam konkretne pytanie i czekam na odpowiedzi .Jak słychać tylko szukaj i szukaj to co to za forum.:| czekam na odpowiedzi.....jestem zdesperowany :) a myslisz ze tylko ty miales problem z wyborem mobo 8O wielu przed toba tez mialo i jest baaaaardzo duzo topicow o tym dlatego sie poleca w tym wypadku opcje SZUKAJ :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 A ja proponuje płytę MERCURY KOB746FDSX SIS746 myślę że to będzie odpowiednia płyta do poziomu twojego pytania :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandi Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 sluchaj Krzysiu ,jezeli interesuje cie np. ostre krecenie FSB to poczekaj sobie na 8RDA+ REV. 2 ,bedziesz sobie mogl walnac VDD na 2V bez vmoda :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 albo jak nie to weź FICa AU11 - podobny do Epoxa 8RDA+ tylko trochę tańszy, firma z tradycjami - robi płyty od lat, zresztą chcesz to przeczytaj topic: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=32743 Jeśli chcesz podkręcać łatwiej - weź Abita - ma obsługę 5cio bitowego mnożnika, czyt. możliwość ustawienia mnożnika proca powyżej 12.5x bez żadnej zabawy z MOBO lub procem - ponadto ma full SoundStorm + SerialATA. Ja ze swojego Epoxa jestem zadowolony :D , bo SerialATA mi nie potrzeba, SS nie używam bo mam SBLive 5.1, a proc chodzi mi 10*200, więc mnożnik powyżej 12,5 mi nie potrzebny, bo nawet jak dociągnę do 12,5*200=2500MHz, a to już trzeba WC a na razie nie planuję. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vKrzychoo Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 a co sądzicie o Msi , kosztuje 447 zł( widziałem gdzieś w sklepie internetowym) ma obsługe fsb 400 czyli pasuje do najnowszych amd'eków 3400 , przyszłościowe rozwiązanie , co o tym sądzicie bo epox i abit maja max fsb 333 czyli max można władować bartona 3000 czy 3200 jakoś tak :| dobra ,czekam na wasze opinie....:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Hmmm pierwsze slysze ze abit i epxo nie maja 400fsb :| :). To znaczy z tego co wiem to na abicie nie powuinienes miec najmniejszego problemu z 200 mhz a ja na swoim epoxie tez tyle wyciagam wiec nowe bartony nie powinny meic nic do gadania ;]. Ja osobiscie doradzam epox`a :P :] lol ....nie mam zadnego problemu z ta pyltka jestem bardzo zadowolony :]. Ale pamietam czasy kiedy wszyscy krzyczeli epox epox epox ;]. A teraz wszyscy abit abit :]. Heh jedno czego sie nauczylem na tym forum ze trzeba abaardzo trzezwo patrzec na niektore wypowiedzi i czytaj jeszcze przynajmniej 2 dni zanim cos kupisz :). A najlepiej jak juz dostaniesz co chcesz, to potem tu nie zagladaj :]. Tak bylo z tym epoxem, wczensiej z seria AIUGA heheh :] (pare chwil po kupnie przezemnie AIUGA dowiaduje sie o JIUHB) :) itd itd...powodzenia z zakupami. pozdro :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vKrzychoo Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 biore abit'a nf7 2.0 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YrC Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 a ja ci proponuje FIC AU13 http://sirius.pl/product.php?action=info&id=6672&sid=1 posiada Firewire Sata i Sondstorma i kosztuje tylko 465 zeta ,wypas plyta za smieszne pieniadze ps. wspiera fsb 400 (barton 3200) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 co mam szukać ? zadaje pytanie do posiadaczy tych mob'ów , mam konkretne pytanie i czekam na odpowiedzi .Jak słychać tylko szukaj i szukaj to co to za forum.:| czekam na odpowiedzi.....jestem zdesperowany :)Ledwoś się dołączył i już się stawiasz :) Szukaj - bo temat płyt głównych to temat non stop opisywany przez userów - są nawet przyklejone na tematy tych płyt. Wnioski musisz wyciagnąc sam po ich lekturze i lekturze innych postów o tych płytach - inaczej zdajesz się na dość przypadkowe opinie, bo polegac to mógłbys jedynie na osobach, które aktualnie mają lub mieli wszystkie te trzy płyty "w rękach" - oni sa w stanie rzeczywiście je porównac. Taki temat niczym nie różni się od pytania Jaka płyta pod AMD? - a takich tematów to bez liku. Co do FSB 400 Support - to wszystkie sobie z tym powinny poradzić. Część Epox'ów rev 1.1 i wszystkie rev 2.0 - mają oficjalne wsparcie dla FSB=400 - tą informację też byś zanalazł w innych postach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vKrzychoo Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 może jednak MSI wezme ,kurde wacham się :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...