Skocz do zawartości
mackas

Ocena zestawu komputerowego za 2500-2600zl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem na etapie kupna nowego komputera i mam pytanie odnoscie zestawu grudniowego za 2500zl http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_grudzien_2013?page=0,9 . Posiadam dysk ssd dlatego proponowany nie jest mi potrzebny i tu sie rodzi moje pytanie: jaka moglbym wybrac lepsza karte graficzna? I czy ten zestaw jest najlepszy w tym przedziale cenowym czy mozna znalezc jeszcze cos lepszego i zamienic?

Komputer bedzie glownie sluzyl do grania.

Nie bede podkrecal.

Dziekuje Dołączona grafika

Edytowane przez mackas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym skreślił opcję składania, i złożył całość sam, lepiej sobie to poukładasz (kable).

Za zaoszczędzone w ten sposób pieniądze, dołożyć do lepszej jakości zasilacza, może np. thermaltake smart se, z odpinanymi kablami, albo któryś z be quietów za nieco ponad 200pln dla ciszy. 

Edytowane przez aerial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie zestaw ok, jakbyś chciał ewentualnie troszkę zaoszczędzić możesz wziąć tańszą płytę na H81. Przydałoby się też dorzucić 4GB RAM, jeśli nie teraz to za jakiś czas.

Co do samego składania, pooglądaj filmiki na youtube, przekonasz się że to nie jest żadna magia i trzeba być wybitnie uzdolnionym żeby coś sknocić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm to wedlug tego testu wychodzi ze palit lepszy :)

Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, w wiekszoci kart graficznych jest cos takiego " laczenie kart: SLI " a w tej palit jest "2-way SLI". Moglby ktos wytlumaczyc o co chodzi bo wujek google jakimis naukowymi sposobami do mnie mowi :P

I czy nie jest to zadna przeszkoda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIc nie stoi na przeszkodzie, Chodzi tu w obu przypadkach o łączeniu 2 kart graficznych na jednej płycie głównej (mówiąc ogólnie). Możesz później dokupić 2 taką samą kartę graficzną ale nie musisz bo to jest tylko "opcja". Więc nie martw się zamawiaj i nie martw się tym. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jakoś inne odniosłem wrażenie po tym teście

Patrzylem na testy gier i tam wychodzila lepiej ale potem doczytalem do konca i w podsumowaniu dali jednak ze ogolnie MSI wychodzi lepiej.

Ale widze ze na pierwsze miejsce dali http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx-760-oc-2gb-ddr5-256-bit-hdmi-dp-dvi-box-rev-2-0-gv-n760oc-2gd-546589/  ktora jest tylko 8zl drozsza wiec chyba powinienem ta wybrac? Ale nie wiem czy to OC oznacza ze powieniem ja podkrecac bo inaczej strace na tym czy jak?

Sorry jezeli glupie pytania ale jestem zielony w tych sprawach a nie jest to wydatek pary zlotych wiec chce byc pewny :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli jesteś zielony, lepiej nie podkręcać. Jeśli z reguły jesteś rozważny, to kupuj wersję OC. Tak na marginesie "OC' oznacza że karta jest fabrycznie lekko podkręcona a również że jest podatna na dalsze podkręcanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi