NetJaro Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2014 Witajcie! Jaka polecacie kupic drukarke do drukowania projektow w formacie A3 w do 2500zl? Zalezy mi rowniez na niskiej cenie eksploatacji oraz WIFI (chociaz to pewnie w tej cenie standard) Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2014 Może HP LaserJet Pro 400 Color M451nw lub Brother HL-3170CDW . Cena odpowiednio - 1 222 zł i 1 039 zł Koszt druku kolorowego za stronę A4 wynosi do 65 gr przy wkładach oryginalnych , koszt druku strony czarno-białej wynosi 10-11 gr ; przy zamiennikach ( HP ) koszt druku to odpowiednio 20gr kolor / 6 groszy CB . Komplet wkładów oryginalnych do HP to koszt ~1 800 zł , zamienniki to ~550 zł ; Brother jest tutaj lepszy - wkłady oryginalne to koszt ~1 350 zł za komplet Ew. jak priorytetem ma być koszt eksploatacji to np. Samsung CLP-365W / SL-410W Drukarki kosztują 500-650 zł Koszt jednostkowy druku wyższy - 13 gr / 74 za stronę CB/Kolor A4 , ale wkłady sporo tańsze - komplet oryginałów to koszt ~800 zł . Opcja 2 - najniższy koszt w przeliczeniu na stronę to np. Samsung CLP-680DW za 1 699 zł . Koszt druku - 5 gr / 31 gr , koszt kompletu wkładów oryginalnych - ~1 200 zł . Ceny ( także koszt wkładów czy druku w przeliczeniu na stronę ) ze strony centrumdruku.com.pl . Drukarki laserowe . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetJaro Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2014 Hej! Dzieki za odpowiedz:) Jednak wymienione przez Ciebie drukarki nie obsluguja formatu A3, a o taki format papieru mi chodziło. Mogą być to drukarki atramentowe, nie przeszkadza mi to - a chyba tańsze są tusze niż tonery? Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2014 Bump, także szukam drukarki A3 kolor, wifi opcjonalnie, priorytet to tania eksploatacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...