tyranxp Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 (edytowane) Mam do was pytanie, czy ma to jakiś sens kupowanie kabla DisplayPort? Pytam, gdyż dzsiaj przyszedł do mnie monitor Asus VN279QLB i jak się okazało nie ma w niej kabla DisplayPort. Monitor posiada jeszcze łacze VGA ale niestety nie mam do niej przejściówki a w karcie nie ma tego VGA. Karta to Gigabyte GTX 770 - 2x DVI, HDMI, DisplayPort. http://www.prad.de/images/monitore/asus_vn279qlb/anschluesse.jpg Jaki kabel polecacie? Edytowane 30 Stycznia 2014 przez tyranxp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 Jeśli to jedyny monitor, to nie ma sensu (kabel jest droższy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyranxp Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 Mnie interesuje czy jest jakaś różnica? A propo i tak muszę kupić własny kabel, bo mam pożyczone HDMI i do tego zwykłe (bez pozłacanych końcówek). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 Nie ma różnicy. BTW, i jak, bez pozłacanych końcówek nie daje rady? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyranxp Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 Bez sensu, to po co w ogóle jest ten DisplayPort? W ogóle na HDMI chodzi bez problemu...ale nie mam w systemie info o monitorze i w ogóle jak będę chciał zmienić obraz w proporcji, np. odwróce monitor do góry nogami. Ten monitor jest świetny, powiem szczerze. Jednak kupię w sieci kabel DisplayPort, bo HDMI to też MHL i przyda mi się na przyszłość do podlączenia, np. tabletów czy też telefonów komórkowych. Tylko zastanawiam się jaki kabel DP kupić, czy tańszy czy jakiś pozłacany czy extremalny(!?). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw10 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 najtanszy, byle by dzialal. Przy dlugosci do metra, bo tyle wynosi zazwyczaj odleglosc monitor-komputer nie ma prawa sie nic zlego dziac. Chyba ze kupisz uszkodzony kabel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 DiplayPort jest po to, żeby pod jeden port dało się podłączyć kilka monitorów z niezależnymi strumieniami danych do nich. Różnica tkwi w przepustowości. Jego dalszym rozwinięciem jest Thunderbolt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...