Skocz do zawartości
n0rmal

EMTEC C410 8GB - Uszkodzony firmware

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Pendrive, który posiadam to Emtec USB2.0 C410 8GB

Description: [G:]Masowe urządzenie magazynujące USB(2261 PRAM)Device Type:  Mass Storage Device Protocal Version: USB 2.00Current Speed: High SpeedMax Current: 50mA USB Device ID: VID = 13FE PID = 3E00 Device Name: 2261 PRAMDevice Revision: 0110 Product Model: 2261 PRAMProduct Revision: 1.00 Controller Vendor: PhisonController Part-Number: PS2251-61(PS2261) - F/W 01.03.10 [2011-04-28]Flash ID code:      98DEA482 - Toshiba TC58NVG6D2HTA00 [MLC-8K]

System rozpoznaje go jako 2261 PRAM USB Device i można go uruchomić tylko w tym trybie (poprzez zwarcie odpowiednich styków). Gdy podepnie się go normalnie nic się nie dzieje. Próbowałem programem Phison MPALL wgrać nowy firmware, ale za każdym razem wygląda to tak:

ISP - Burner - Pendrive miga przez jakiś czasISP - Firmware - tutaj zatrzymuje się na dłuższy czas (ok 3-4 min) i otrzymuję komunikat o błędzie ISP fail! 0x1102

Przyznam, że nie bardzo wiem jakiej konkretnie wersji programu, burnera i firmware powinienem użyć. Samą konfigurację ustawiałem raczej intuicyjnie. Dodam jeszcze, że wcześniej pendrive działał jeszcze poprzez normalne podłączenie pod USB lecz był problem z wejściem na partycję lub jej sformatowaniem. Na przykład HP Format Tool wywalał komunikat "There is no media in the specified device." i pokazywał, że pen ma rozmiar 0MB. Dopiero po, którejś próbie flashowania w MPALL padł tak, że już nie wstał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi