Frasier Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2014 Dzień dobry, Zastanawia mnie wasze zdanie. Od jakiegoś czasu widzę polecanie 1920x1080 do monitorów 22 calowych (21,5 chyba są zaokrąglane w górę do 22?) - choćby w zestawach PPC. Moim zdaniem to przesada i FHD ma sens od 23+ cali. Żyłem sobie w przeświadczeniu, że 22 cale = 1600x900, lub jeżeli jest opcja 16:10 1680*1050, a tu wszędzie statnio czytam inaczej. Chodzi mi o użytkowników niekoniecznie posiadających sokoli wzrok. Wiem, czcionki systemowe można powiększyć, podobnie jak strony internetowe itd., ale... Nie łatwiej nie kupować FHD przy niedostatecznie dużym rozmiarze ekranu? Jakie są wasze doświadczenia, szczególnie przy polecaniu monitorów dla ludzi starszych/z gorszym wzrokiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2014 Mając laptopa 15,6" z rozdziałką 1366x768 stwierdzam, że to mało. I nie mówię, że koniecznie chcę fullhd, ale przy tej wielkości przydałoby się właśnie 1600x900. Za to powyżej 17-18" chyba bym już bez fullhd nie podchodził. :] W sumie 1920x1080 ma jeszcze jedną zaletę - bezproblemowe dublowanie pulpitu na TV i na monitorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzoe Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2014 To kwestia indywidualnych upodobań. W moim przypadku sens ma Full HD na ekranie 13,3" w laptopie, mam też full HD na monitorze 21,5". Nowe Windowsy mają duże elementy interface'u, więc nawet starszej osobie nie zawahałbym się kupić 21,5" FHD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2014 To kwestia indywidualnych upodobań. W moim przypadku sens ma Full HD na ekranie 13,3" w laptopie, mam też full HD na monitorze 21,5". Nowe Windowsy mają duże elementy interface'u, więc nawet starszej osobie nie zawahałbym się kupić 21,5" FHD. Gorzej, jak ktoś pracuje na oprogramowaniu, które nie ma opcji skalowania interfejsu. Wtedy zobaczyć coś przy 15"6 fullhd to koszmar. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...