patrol256 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2014 Witam. Mój znajomy zakupił sobie płytę MSI MS 7168 ( taką http://allegro.pl/promocja-noworoczna-nowa-msi-7168-s939-pci-e-1gb-i3925671761.html ) + athlon 64 3000+ tylko i wyłącznie do internetu i mamy teraz problem z dobraniem odpowiednich pamięci do tego zestawu, znalazłem coś takiego http://allegro.pl/nowa-samsung-ddr-2gb-2x-1gb-400-mhz-pc3200-gwaran-i3909050309.html , jednakże obawiam się że nie będą one działać, ponieważ na aukcji pisze " Pamięci są kompatybilne z chipsetami VIA i SIS", a płyta posiada chipset Radeon Xpress 200 Chipset. Co o tym sądzicie ??? doradźcie jakie Ramy kupić , 2GB tak do ok. 70zł. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2014 Pamięci powinny działać. To na chipsety Intel miały jakieś tam fochy. Gorsze jest to, że ten zestaw nie nadaje się do internetu :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrol256 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2014 Dlaczego się nie nadaje ??? Mój znajomy nie będzie siedział na YT czy oglądał filmów w HD, poprostu będzie przeglądał ok. godziny dziennie strony podobne do Fb, Wp.pl czy Purepc.pl :) i na tym koniec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2014 Wydajność tego leży jak na dzisiejszy internet. 100zł za płytę, 70 za pamięć. Jak policzysz resztę, okaże się, że można było kupić polizingowego Dell'a, IBM z dwurdzeniowym, znacznie mocniejszym PDC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrol256 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2014 Tyle to ja wiem. Tylko że mój drogi znajomy dopiero po zakupie płyty i procka zapytał się mnie jakie pamięci itd a więc było już za późno żeby mu coś doradzić . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...