cudak10 Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Jakim programem sprawdzic stabilnosc kompa. Podkrecilem procek 1700xp na 2200Mhz magistrala 147Mhz mnoznik 15x napiecie 1,8v, 3dmarka przeszedł bez problemu ale podczas kompresowania filmu po 40min reset. temperatura 42stopnie podczas kompresji przy full obciazeniu 51stopni. Czy moze byc problemem zasilacz ktory ma tylko 200W???? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Radzilbym ci wymienic ten zasilacz zanim ci padnie, bo moze jeszcze ci w kompie cos rozwalic. Co do testow stabilnosci to Prime95 jest dobrym programikiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 calkowicie zgadzam sie z przedmowca zmien zasilke poki czas a do testow to prime95 i sandra tez sie nada :P :P pozdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gloam Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 U mnie zasilacz 200W ciagnal przez jakis czas (pol roku prawie) 2 procesory. Moze ten tez wytrzyma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rymek Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 mialem podobny problem u siebie, jakis beznadziejny zasilacz 230w, po zmianie na firmowa 300 wszystkie problemy ustaly, no i napiecia ladnie trzyma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Moim zdaniem reset byl dlatego ze zasilacz niewytrzymal 2200 mhz i 1,8v hm, to raczej nie przez niskie zasilanie procka, 147 mhz na fsb to pamiątki jeszcze powinny wytrzymac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Moim zdaniem reset byl dlatego ze zasilacz niewytrzymal 2200 mhz i 1,8v hm, to raczej nie przez niskie zasilanie procka, 147 mhz na fsb to pamiątki jeszcze powinny wytrzymac...Zalezy jaki pamiatki - moje klada sie powyzej 141 i CAS 3 :D, a Cudak krecil mnoznikiem, wiec wypada sie profilaktycznie zapytac: jakie pamiatki? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Cos mi sie zdaje ze Cudak10 ma plyte na kt266 Cudak10: podaj nam swojego configa Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cudak10 Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Moj config: 1700xp Ecs k7s5a, Geforce 2mx 200, 256 DDR 333Mhz na ukladach Seitec-a , Maxtor 20gb, CD-Rw Samsung x48. Pamiec chodzi na 166Mhz na max ustawieniach, testowalem. Co ma pamięc do mnoznika procesora??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 zmień zasiłke, bo jak może nie wytrzymać i jak padnie o może pójść ci cosik jeszcze, a tak po za tym to na tej płycie to nigdy nic nie wiadomo, może jest krutko dystansowcem i musi odpocząć po 40 minutach :lol: :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cudak10 Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Ta plyte mam juz prawie dwa lata i jestem z niej bardzo zadowolony nigdy nie mialem z nia zadnych problemow. Super stabilna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Ta plyte mam juz prawie dwa lata i jestem z niej bardzo zadowolony nigdy nie mialem z nia zadnych problemow. Super stabilnaZmień pamięć i walnij 185x11,5 i zobaczysz jaką będziesz miał stabilność :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cudak10 Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Niestety ta plyta chodzi max na 147Mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 jesli plyta ma juz wytestowane stable na 147 zostaje zasilka ostatni 230W mialem na 266Mhz procku ;-) pozbadz sie tej zasilki a profilaktycznie zanim to zrobisz pusc proc na fsb100 -> jak padni ta zasilka to Twoja mobo moze rowniez powiedziec PAPA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zip_macieq Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Jak ja testowałem na zasilaczu 300W było wszystko ok. być może lepiej zmienieć zasilcz..:D:D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cudak10 Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Tak zrobie wymienie zasilacz. Kompa testowalem na 300W (niestety po burzy mi sie spalil) ale podkreconego do 2000xp tylko na FSB a teraz zmienilem mu mnoznik na 15x i napiecie na 1,8v. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Tak zrobie wymienie zasilacz. Kompa testowalem na 300W (niestety po burzy mi sie spalil) ale podkreconego do 2000xp tylko na FSB a teraz zmienilem mu mnoznik na 15x i napiecie na 1,8v. Co do zmiany napiecia na K7S5A to jak to robisz , masz jakiegos specialnego biosa??? i na jakim FSB jedziesz?? A i mnoznik zmieniales na procku czy w biosie??? Ja chciałbym swojego podkręcić ale ta płyta niema ani zmiany mnożnika ani napięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Radzilbym ci wymienic ten zasilacz zanim ci padnie, bo moze jeszcze ci w kompie cos rozwalic. Co do testow stabilnosci to Prime95 jest dobrym programikiem.Od prime moim zdaniem nieco lepszy do wymęczania procka jest cpuburn tylko wtedy czasem zasiłki się gotują i pieką, albo i smarzą :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadi Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Tak zrobie wymienie zasilacz. Kompa testowalem na 300W (niestety po burzy mi sie spalil) ale podkreconego do 2000xp tylko na FSB a teraz zmienilem mu mnoznik na 15x i napiecie na 1,8v. Co do zmiany napiecia na K7S5A to jak to robisz , masz jakiegos specialnego biosa??? i na jakim FSB jedziesz?? A i mnoznik zmieniales na procku czy w biosie??? Ja chciałbym swojego podkręcić ale ta płyta niema ani zmiany mnożnika ani napięcia. Jest coś takiego jak drut mod poszukaj jest w faq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 To że jest coś takiego to ja wiem i niemusisz mi o tym mówic ,ale mi chodzi o biosa , z tego co wiem to podobno wyszedł jakiś nowy chepobios który umożliwia zmiane napięcia i mnożnika na tej płycie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadi Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 NIEWYSZEDŁ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Jamam podobny problem jak dam 10x200 to po jakmś czasie staje kompa ekran staje i trzeba resecik, jak daje ustawienia domyślne czyli procek 133 ramy 200 to samo dopiero chodzi jak dam 133133, co to moze być? Zastanawiam się nad zasilką mam codegena 300 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Jamam podobny problem jak dam 10x200 to po jakmś czasie staje kompa ekran staje i trzeba resecik, jak daje ustawienia domyślne czyli procek 133 ramy 200 to samo dopiero chodzi jak dam 133133, co to moze być? Zastanawiam się nad zasilką mam codegena 300 Spróbój 200/200 przy większim vcore powinno być ok albo masz za wysokiem temp do 55°C jest stabilnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Jamam podobny problem jak dam 10x200 to po jakmś czasie staje kompa ekran staje i trzeba resecik, jak daje ustawienia domyślne czyli procek 133 ramy 200 to samo dopiero chodzi jak dam 133133, co to moze być? Zastanawiam się nad zasilką mam codegena 300 Spróbój 200/200 przy większim vcore powinno być ok albo masz za wysokiem temp do 55°C jest stabilnie Dawałem juz tak i staje prime95 nie wiem, tam na procku mam 30 a chipsecie 34 i nie wiem co jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...