Skocz do zawartości
misiak

Neostrada 10mb niski transfer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem z niskim transferem. Mam oferte neostrada opcja do 10 mb. Posiadam router tenda w150d i jest bardzo niski transfer -niecałe 2 MB. U znajomego 2 km odemnie na tej samej opcji śmiga po 6-7 MB. Enkapsulacja PPPoA VC MUX VPI-VCI 0-35. Proszę o rady co może być przyczyną tak niskiego transferu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do centrali mam ok 3 km. Ale wcześniej na samym początku ciągło czasami po 5 Mb/s. Ale tylko na początku. A sprawdzałem u sąsiadów to u nich przy opcji do 10 Mb/s ciągnie właśnie po te 4-5 Mb/s. Co można by zrobić aby poprawić wynik?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsza zasada którą nauczyłem się przez lata. Nigdy nie kupuj internetu od neostrady/neti. Lepiej już jakieś radiowe, satelitarne kij wie co jeszcze, nawet bezprzewodowe plusy i inne. Żaden inny internet poza neostradą/netią w życiu mi nie sprawiał problemu. Mieli monopol i im sie w d poprzewracało. Jakość obsługi, stan techniczny to jest kpina, nie mówiąc już o cenach i burdelu w danych. Przykład z kiedyś: mieszkałem w Katowicach na ulicy Kłodnickiej 36, kod 40-702. Przeprowadziłem się do Łazisk Górnych, ul. Olchowa 6, kod 43-170. Przez rok dostawałem fakturę na adres:

ul. Olchowa 36

40-702 Łaziska Górne, Katowice

Dołączona grafika

Nie mówiąc już o tym że płaciłem 39zł miesięcznie za telefon stacjonarny którego nie miałem ani w domu ani na umowie co okazało się dopiero gdy poszedłem do salonu rozwiązać umowę.

Miałem netie, miałem neostradę, miałem upc, mam plusa, mam radiowy od lokalnego dostawcy. Jeśli chodzi o 3 ostatnie- żadnych problemów z pingiem, zaniżonym transferem, rozłączaniem, dzwonieniem po kilka razy w tygodniu na pomoc techniczną, zwyczajnie nic. Człowiek zapomina że ma internet, przychodził się do domu i używa, a nie kombinuje. 

Edytowane przez GeMtin1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GeMtin1 - > zależy jak kto trafi, mam od 5 lat neostradę i internetu nie miałem może ze 3 razy. Poza tym zero problemów. Ping stabilny 20-30 więc na niskim poziomie. Mieszkam 25km od Katowic na wiosce. Przynajmniej te 5 lat temu internet bezprzewodowy z plusa miał u mnie tragiczny zasięg i chodził bardzo wolno. Ostatnio chwilę testowałem bezprzewodowy z play i też różowo nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi