misiak Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2014 Witam. Mam problem z niskim transferem. Mam oferte neostrada opcja do 10 mb. Posiadam router tenda w150d i jest bardzo niski transfer -niecałe 2 MB. U znajomego 2 km odemnie na tej samej opcji śmiga po 6-7 MB. Enkapsulacja PPPoA VC MUX VPI-VCI 0-35. Proszę o rady co może być przyczyną tak niskiego transferu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2014 2MB/s na łączu 10Mb/s to znośny wynik. Chyba że posługujesz się jednostkami jak popadnie. 6-7MB/s na łączu 10Mb/s jest niemożliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiak Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2014 Tak. Mój błąd. Mam opcje 10 Mb/s a mój wynik to 2 Mb/s. Natomiast u kolegi na 10 Mb/s jest 6-7 Mb/s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinq123 Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2014 Jak wygląda sytuacja z Snr margin, tłumieniem na linii etc. Masz możliwość wglądu do takich danych ? Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiak Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2014 Oto dane z kilku zakładek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinq123 Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2014 Ze względu na wysokie tłumienie na lini spięło Ci się na 2Mbps to raz. Dwa to modulacja adsl_g wskazuję iż jesteś chyba daleko od szafy prawda ? Nie jestem pewien czy zmiana routera / modemu pomogłaby coś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiak Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2014 Do centrali mam ok 3 km. Ale wcześniej na samym początku ciągło czasami po 5 Mb/s. Ale tylko na początku. A sprawdzałem u sąsiadów to u nich przy opcji do 10 Mb/s ciągnie właśnie po te 4-5 Mb/s. Co można by zrobić aby poprawić wynik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiak Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2014 Doradzi mi ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinq123 Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2014 Sprawdź połączenia, na puszkach czy są ok. Sprawdź kabel. Podmień na jakiś markowy router/modem i zobacz czy będzie poprawa. To tak na szybko. pozdrawiam ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2014 (edytowane) Pierwsza zasada którą nauczyłem się przez lata. Nigdy nie kupuj internetu od neostrady/neti. Lepiej już jakieś radiowe, satelitarne kij wie co jeszcze, nawet bezprzewodowe plusy i inne. Żaden inny internet poza neostradą/netią w życiu mi nie sprawiał problemu. Mieli monopol i im sie w d poprzewracało. Jakość obsługi, stan techniczny to jest kpina, nie mówiąc już o cenach i burdelu w danych. Przykład z kiedyś: mieszkałem w Katowicach na ulicy Kłodnickiej 36, kod 40-702. Przeprowadziłem się do Łazisk Górnych, ul. Olchowa 6, kod 43-170. Przez rok dostawałem fakturę na adres: ul. Olchowa 36 40-702 Łaziska Górne, Katowice Nie mówiąc już o tym że płaciłem 39zł miesięcznie za telefon stacjonarny którego nie miałem ani w domu ani na umowie co okazało się dopiero gdy poszedłem do salonu rozwiązać umowę. Miałem netie, miałem neostradę, miałem upc, mam plusa, mam radiowy od lokalnego dostawcy. Jeśli chodzi o 3 ostatnie- żadnych problemów z pingiem, zaniżonym transferem, rozłączaniem, dzwonieniem po kilka razy w tygodniu na pomoc techniczną, zwyczajnie nic. Człowiek zapomina że ma internet, przychodził się do domu i używa, a nie kombinuje. Edytowane 3 Lutego 2014 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenfir Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2014 GeMtin1 - > zależy jak kto trafi, mam od 5 lat neostradę i internetu nie miałem może ze 3 razy. Poza tym zero problemów. Ping stabilny 20-30 więc na niskim poziomie. Mieszkam 25km od Katowic na wiosce. Przynajmniej te 5 lat temu internet bezprzewodowy z plusa miał u mnie tragiczny zasięg i chodził bardzo wolno. Ostatnio chwilę testowałem bezprzewodowy z play i też różowo nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiak Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 A u mnie radiówka może ma wysoki transfer bo czasami nawet po 1 MB/s ale za to często były problemy dlatego przeszedłem na neostradę. A umowa kończy się za 11 miechów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...