Skocz do zawartości
toolpage

Boshe,co ten Supergrace zrobil... radiator w ksztalcie ognia

Rekomendowane odpowiedzi

No nie no takie cus to juz przesada, zamiast zrobic cos porzadniejszego z materialu, ktory do niczego sie nie nadaje, to sobie plomyki zrobili - glupota maxymalna. Zreszta sami zobaczcie, zauwazylem to akurat na allegro : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14363250 .

Kupilibyscie cos takiego? Bo ja nie. Do tej pory uwazalem, ze Supergrace to dobra firma(sam mialem radeona 9000 i dzialal swietnie), no ale z tym radiatorem, to mnie dobili. Chyba chcieli zachecic takich, co to jak grafe kupuja, to patrza na kolor wiatraczka - no w takiej kategorii to ta karta chyba wygrala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy bym tego niekupil a znam takich paru co patrza jak ich wiatrak czy radiator wyglada a jak juz zakupia to i tak maja zamknieta zwykla blaszana obodowe... wiec gdzie tu sens :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/show_item.php?item=14384160

To jest takie dziwne chlodzenie troche, chociarz na ta karte jusz bym sie mogl sqsic ze wzgledow technicznych. Mysle ze producenci ktorzy produkuja tanie karty teraz zaczynaja do nich wpychac takie chlodzenia z celow czysto marketingowych zyskujac w ten sposob klientow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy bym tego niekupil a znam takich paru co patrza jak ich wiatrak czy radiator wyglada a jak juz zakupia to i tak maja zamknieta zwykla blaszana obodowe... wiec gdzie tu sens :?

Jesli mówisz tutaj o sensie to jeszcze wspomne iż nawet buda była by cała z plexi to i tak radiatora z wiatrakiem nie było by widac bo grafa jest podpieta poziomo no i cały ten niby fajny radiatorek byłby skierowany do dołu, to naprawde trzeba by sie namęczyc by go dojrzeć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fakt, to jest lepsze nawet od tego co ja wynalazlem. Znaczy, ze ta karta jest pewnie tylko popryskana czyms na podobienstwo srebra? Sam juz nie czaje, gdzie oni to srebro rozpylili? Plytka moze jest z dodatkiem srebra(jakies 10%) a oni wymyslaja, ze to jakas innowacja, nowa technologia itd. Sciema jak ta moja powyzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli mówisz tutaj o sensie to jeszcze wspomne iż nawet buda była by cała z plexi to i tak radiatora z wiatrakiem nie było by widac bo grafa jest podpieta poziomo no i cały ten niby fajny radiatorek byłby skierowany do dołu, to naprawde trzeba by sie namęczyc by go dojrzeć ;)

No wlasnie czyli lepiej niech sie producenci skupia na wydajnosci.

100% RACJA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauwazylem teraz, ze producenci albo skupiaja sie na tym, zeby karta byla naprawde dobra i kur...sko droga wtedy albo robia takie kastraty jak geforcy 5200, czy 4 440se64bit albo wstawiaja takie badziewie jak powyzej, zeby upchnac grafe ludziom, ktorzy chca, zeby ich wiatraczek ladnie sie komponowal ze sciana w kolorze ekrii albo dzieciakom, co to sie chwala, ze maja na karcie "plomien".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli stalbym sie "szczesliwym" posiadaczem tego ognistego SG  :lol:  to pierwsze co bym zrobil,to zmiana tego coolera na takie cos

Tak, szczegolnie za ta cene. Za tyle kasy to sobie porzadny bloczek wodny kupisz, albo jakis tanszy bloczek+pelt. Chalasu tyle samo a wydajnosc raczej lepsza. :) No chyba ze ktos WC nie ma to wtedy mozna rozwazyc takie cus :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli stalbym sie "szczesliwym" posiadaczem tego ognistego SG  :lol:  to pierwsze co bym zrobil,to zmiana tego coolera na takie cos

Tak, szczegolnie za ta cene. Za tyle kasy to sobie porzadny bloczek wodny kupisz, albo jakis tanszy bloczek+pelt. Chalasu tyle samo a wydajnosc raczej lepsza. :) No chyba ze ktos WC nie ma to wtedy mozna rozwazyc takie cus :wink:

no wlasnie,przeciz nie wszyscy musza mniec/chciec WC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi się to nie podoba - jakoś kijowo zrobione i zaprojektowane.

PS moja buda wokól okienka ma coś podobnego tylko że wygląda ładniej :D

Dla zainteresowanych: poszukajcie topicu: Teraz Grzechu - obudowa.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ejj no co wy poczucia estetyki nie macie?? ;-)

mi sie podoba  ;-)

tylko ze to nie wyglada zbyt estetycznie :roll:

dla ciebie

ty vengeance zawsze sie czepiasz - mozna nawet przewidziec kiedys przyjdziesz

nie no =] zobcz jak to jest wykonane. pewnie jak bym to trzymał to bym sie zaciał o ostry nie dorobiony kawalek i wykrwawił :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...