ivanov Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2014 (edytowane) Zapraszam na pokaz ekstremalnego podkręcania, który odbędzie się w trakcie BIT Festival na terenie Politechniki Śląskiej w Gliwicach, 27 lutego 2014.Planowana godzina rozpoczęcia pokazu - 12.00. event na FBInfo na temat imprezy, strona na Facebook. Jeszcze myślę nad tym, co będzie podkręcane, ale rzecz jasna ciekły azot pójdzie w ruch Pokaz odbędzie się w budynku Automatyki, Elektroniki i Informatyki, przy ulicy Akademickiej 16. Jak dojechać. aktualizacja: poniżej dodane sprawozdanie Edytowane 28 Lutego 2014 przez ivanov Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2014 Powodzenia :-), wrzućcie jakieś foty po evencie. Pobaw się jakimś Cedar Millem/AMD FX czy innym procem który bez problemu zniesie zimno - zawsze mniej stresu i dla laików lepsze widowisko :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 (edytowane) Jasne, że będzie sprawozdanie Zastanawiam się, czy nie wziąć na pokaz tego projektu z ASRock 4Core Dual SATA CedarMilla już kręciłem na jedym pokazie Edytowane 4 Lutego 2014 przez ivanov Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 Jasne, że będzie sprawozdanie Zastanawiam się, czy nie wziąć na pokaz tego projektu z ASRock 4Core Dual SATA CedarMilla już kręciłem na jedym pokazie Zrób ścianę archaicznych MOBO za Tobą + koleżanki ze stawką jak hostessa z ulotkami. Na taki event IMHO szkoda tego AsRocka. Ma być efekciarsko, nie efektywnie [; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2014 W pierwszym poście aktualizacja jak dostać się na event. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2014 Aktualizacja miejsca pokazu! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2014 (edytowane) SPRAWOZDANIE Wybrałem Phenoma II X4 960T BE (Thuban), aby nabić punkty w kategorii 5 rdzeni Jako dopełnienie platformy AM3 - Corsair Dominator GTX2 na Elpidach Hyper Procek bardzo fajny, bez coldbuga, nawet z włączonymi wszystkimi sześcioma rdzeniami (natywnie cztery + dwa dodatkowe po odblokowaniu) robił dobre taktowanie.Szósty rdzeń okazał się średni, ale piąty ładnie dawał radę. zacznę od wyników HWBot Prime - Global WR @ 5 CoresUCBench - Global WR @ 5 Cores - tylko czekać, aż przywrócą punktację za ten benchmark Wynik zrobiony bez żadnego grzebania w programie.WPrime 32M - niestety walka w tej kategorii jest niesamowicie zażarta, więc tylko 10 miejsce na Globalu @ 5 CoresWPrime 1024M - podobna sytuacja jak w przypadku 32m. Co śmieszne procek próbkę 1024m liczył przy takim samym taktowaniu, jak 32m 9 miejsce na Globalu @ 5 Cores.CPU-Z - dawało się ustawić 6750 MHz, ale wówczas nie dało się zrobić walidacji PiFastSPI 1MSPI 32MHPI 32M Wynik w HWB Prime pewnie za jakiś czas zostanie pobity, więc daję screena, że rzeczywiście kiedyś był pierwszy ;) zdjęcia Wazelina w slotach RAM to podstawa w przypadku długich sesji przy kontenerze pełnym azotu.Nałożona pasta EVGA Frosbite.Platforma prawie gotowa do odpalenia Zostaliśmy odwiedzeni przez Klausa (z aparatem), z czego bardzo się cieszymy :) Pozdrawiamy! :D Tweakujemy! Po paru godzinach korona kontenera zdążyła się nieźle zaszronić.Polewanie dłoni azotem - stały punkt pokazów OC Od lewej - Blue, michi93, ivanov, sido107 oraz Michael. PODSUMOWANIE http://www.youtube.com/watch?v=CVhZeRJNcr4 Redakcja była reprezentowana przez Michała Lytek (Michael), Łukasza Sierant (sido107) oraz moją skromną osobę.Michał wykonał wszystkie widoczne wyżej fotografie, prócz ostatniej. Pozdrowienia dla forumowiczów Overclock.pl, którzy się zjawili (zidentyfikowałem np. użytkownika Nifir) Szczególne podziękowania dla tych forumowiczów, którzy aktywnie pomagali Mam na myśli Jarka Żurawskiego (Blue) oraz Michała Łaciak (michi93).Podziękowania dla firmy BenQ za użyczenie monitora LCD dla widowni. Większej ilości wyników (np. Cinebench) brak, gdyż zabrakło czasu. Po prostu zrobiłem wszystko co się dało na Windows XP. Drugie podejście do kolejnych benchmarków na Windows 7 już w sobotę Edytowane 28 Lutego 2014 przez ivanov 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 sprawozdanie z drugiego pokazu W sobotę było lan party, podczas którego były turnieje StarCraft Brood War, Quake Live oraz League of Legends. Pokaz był w "strefie relaksu", w której znajdowały się m.in. PlayStation z Guitar Hero z podpiętym zestawem perkusyjnym i dwiema gitarami Tym razem sprawozdanie nie jest tak bogate. Głównie ze względu, że pokaz przeprowadzałem w 100% sam.Na chwilę pokazał się bartx, był również mój przyjaciel Piotrek, którego pozdrawiam Dalej męczyłem Phenoma II X4 960T BE.Udało się poprawić WPrime 32M - #5 miejsce na globalu @ 5 cores (ostatnio było #9)Black HoleProcessing PowerWinRARMultuthreadPIi największa zagadka - benchmarki renderującepo prostu nie potrafiłem skapować co się z nimi działo, bo zachowywały się totalnie bez sensuFrybench poszedł bardzo ładnie, wręcz niesamowicie ładnie, biorąc pod uwagę to, jak niesamowicie mocno obciąża procajakie było moje zdziwienie, gdy okazało się, że Cinebenche, które nie obciążają aż tak hardkorowo proca, nie są stabilne przy zegarach, na których przechodzi FryBench...CB R15 - całkiem miłe #2 miejsce na globalu @5 coresi kolejna rzecz totalnie niewytłumaczalna - CB R11 przechodził na dużo niższych zegarach niż R15 (zazwyczaj ustawienia do obu benchmarków są takie same )CB R11 - niestety bieda, strasznie się zawiodłem z niewiadomych powodów GeekBench wywalał komunikat, że zegar programu nie zgadza się z zegarem systemowym i nie wypluje wyniku z kolei 3DPM wcale nie chciał działać...a Multicore Linpack okazało się, że ma uszkodzony plik wynikowy i nie mogłem zrobić walidacjiBędąc szczerym, nie jestem do końca zadowolony z wyników.Frekwencja nie była zbyt duża. Za to było więcej osób, które zadawały konkretne pytania organizator imprezy - Tomek RozmusOdwiedził mnie też nasz były redaktor Paweł Maziarz (regist88), który obecnie pracuje dla naszej konkurencji - Benchmark.pl.Fotek jest parę i na tym zdjęciu Paweł ma najlepszą minę Mój netbook jakoś nie chciał się połączyć z netem. Tomek dał mi więc swojego MacBooka, którego widać na powyższym zdjęciu. Użytkując go przez czas pokazu, tylko utwierdziłem się w mojej niechęci do Japka 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatt Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Gratulacje, super fotorelacja ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...