M79 Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 no coz, ja juz 2 razy widzialem na wlasne oczy jak amd poszedl z dymem, albo doprowadzal wlascieli do obledu dziwnymi zachowaniami, ale to juz inna bajka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 niektórzy poi prostu nie rozumieją, że stabilność procesorów mierzy się na niepodkręconych sztukach. po podkręceniu to i intel się będzie wieszał. ja mam antka i zezo zawieszek, nigdy na nim nie złapałem zawiasa ale jak ktośusłyszał w piaskownicy, że intel jest stabilniejszy to tak powtarza. ogladales film z palenia prockow - hmm intelowskie p3 zawiesilo sie z braku chlodzenia a p4 dzialalo tylko ze wolniej - AMD sie usmazyly :P - tak sie mierzy stabilnosc :> :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 slayer ale to chyba za rok. zreszta czy masz jakies informacje na temat celerona/prescotta? bo ja jeszcze nigdzie w sieci nic o tym nie widzialem. btw raptor chyba z nudow zmanierowales, przesiadac sie z twojego sprzetu na celerona to bedzie katastrofa. Założyłem jakiś czas temu topic o tym- wystarczy poszukać ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 ogladales film z palenia prockow - hmm intelowskie p3 zawiesilo sie z braku chlodzenia a p4 dzialalo tylko ze wolniej - AMD sie usmazyly :P - tak sie mierzy stabilnosc :> :twisted: :twisted: widziałem tylko "co się stanie jeśli zapomnę podłączyć wiatraka na coolerze" : P4 wyłączył się przy 120*C, AMD - nie napisali przy ilu :( ale skoro to jest wyznacznik stabilności to cienko z tym P4. VIA C3 800 baz żadnego coolera, goły procek, chodziła ponad 24 godziny bez zawiasa czyli nie wymaga żadnego coolera ! koleś i tak na codzień chłodził to samym radiatorem, zero wiatraka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 ale niestety niepodważalnym faktem jest to że AMD to strasznie "ulotne " procesory Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 ogladales film z palenia prockow - hmm intelowskie p3 zawiesilo sie z braku chlodzenia a p4 dzialalo tylko ze wolniej - AMD sie usmazyly :P - tak sie mierzy stabilnosc :> :twisted: :twisted: widziałem tylko "co się stanie jeśli zapomnę podłączyć wiatraka na coolerze" : P4 wyłączył się przy 120*C, AMD - nie napisali przy ilu :( ale skoro to jest wyznacznik stabilności to cienko z tym P4. VIA C3 800 baz żadnego coolera, goły procek, chodziła ponad 24 godziny bez zawiasa czyli nie wymaga żadnego coolera ! koleś i tak na codzień chłodził to samym radiatorem, zero wiatraka. wylaczyl sie :| - buahahahhahahaha a ja myslalem ze tylko quake 3 do 2-3fsp zwolnił bez radiatora to bylo!!!!!!!!!! - wiec nie pisz mi tu bzud bo amd sie pala odrazu a intel przezywa takie cos!!!!!! - chyba jakis z tajwanu film ogladales :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 ogladales film z palenia prockow - hmm intelowskie p3 zawiesilo sie z braku chlodzenia a p4 dzialalo tylko ze wolniej - AMD sie usmazyly :P - tak sie mierzy stabilnosc :> :twisted: :twisted: widziałem tylko "co się stanie jeśli zapomnę podłączyć wiatraka na coolerze" : P4 wyłączył się przy 120*C, AMD - nie napisali przy ilu :( ale skoro to jest wyznacznik stabilności to cienko z tym P4. VIA C3 800 wiesz ale takie c3 800 wydziela nie wiem dokladnie ale cos kolo 5W ciepla - moj celek tulipan 1.3@650MHz @1V tez tyle wydzielal i chlodzenia tez nie trzeba bylo - nie wiem po ciach!a zes o to VIA zachaczyl skoro o intel vs amd byla mowa :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 ale piszesz że intel jest taki super stabilny bo cośtam, to masz : VIA według twoich kategorii oceny, jest jeszcze stabilniejsza. ale żeście się przyczepili do tej stabilności. zapuszczasz prime95 i jeśli chodzi dobę to jest stabilny. każdy nowy duron, athlon, celeron i P4 przechodziwięc są stabilne. a po podkręceniu ... A 1700+@26000+ przejdzie albo nie przejdzie, zależy od serii i podobnie w intelu - nie każdy podkręcony intel przejdzie 24h. po prostu w piaskowqnicy usłyszeliście i koniec - dla niektórych z was wyrocznia. a amd nie są "ulotne" gdy się zakupi copper shima. wydatek 10zł a pewność nieuktusenia proca jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 ale piszesz że intel jest taki super stabilny bo cośtam, to masz : VIA według twoich kategorii oceny, jest jeszcze stabilniejsza. ale żeście się przyczepili do tej stabilności. zapuszczasz prime95 i jeśli chodzi dobę to jest stabilny. każdy nowy duron, athlon, celeron i P4 przechodziwięc są stabilne. a po podkręceniu ... A 1700+@26000+ przejdzie albo nie przejdzie, zależy od serii i podobnie w intelu - nie każdy podkręcony intel przejdzie 24h. po prostu w piaskowqnicy usłyszeliście i koniec - dla niektórych z was wyrocznia. a amd nie są "ulotne" gdy się zakupi copper shima. wydatek 10zł a pewność nieuktusenia proca jest. tylko ze taka via ma wydajnosc celiny 333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 a amd nie są "ulotne" gdy się zakupi copper shima. wydatek 10zł a pewność nieuktusenia proca jest. nie mówie o ukruszeniu, miałem na myśli pssssssss i po procku, można nim oddychać :) a jeżeli według ciebie miarą stabilności jest prime etc. to życze powodzenia w dorastaniu, jak przekroczysz 10 lat to pogadamy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Mysle ze jak zapodasz P4 (FSB800) na dobrym mobo, wcale nie bedziesz zalowal. Ale jak narazie FSB800 - drozej niz drogo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Mysle ze jak zapodasz P4 (FSB800) na dobrym mobo, wcale nie bedziesz zalowal. Ale jak narazie FSB800 - drozej niz drogo... zawsze nozna 533@800 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Mysle ze jak zapodasz P4 (FSB800) na dobrym mobo, wcale nie bedziesz zalowal. Ale jak narazie FSB800 - drozej niz drogo... zawsze nozna 533@800 :P No tak genghiskhan, ale zawsze mozna tez FSB800@wiecej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Mysle ze jak zapodasz P4 (FSB800) na dobrym mobo, wcale nie bedziesz zalowal. Ale jak narazie FSB800 - drozej niz drogo...[/ zawsze nozna 533@800 :P No tak genghiskhan, ale zawsze mozna tez FSB800@wiecej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 (Cos tam ci sie skwasilo :mrgreen:) No nic, moze trzeba poczekac na premiere Pentium 5... wtedy te parszywe ceny ostygna... Pozdro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 dzięki za wszystkie rady - na razie męcze sie z is7 i p4 2.4 - zobaczymy co z tego wyjdzie :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Jak sie czyta wypociny niektorych oszolomow to sie rzygac chce.Naprawde. Skoro raptor wymieniles na P4 2.4 to nie zrobiles zle ,czy dobrze to by sie mozna spierac ;] ,ale napewno nie gorzej. Powiem ci tylko ze jak miales kod "FF" na tym epoxie ODRAZU po odpaleniu kompa to padala ci plyta poprostu ,ostatnio kumpel podczas "zabaw" wkoncu zamordowal plyte i miala dokladnie takie same objawy :] ,sprawdzilismy kazda inna czesc i wszystko sprawne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 "]Jak sie czyta wypociny niektorych oszolomow to sie rzygac chce.Naprawde. Skoro raptor wymieniles na P4 2.4 to nie zrobiles zle ,czy dobrze to by sie mozna spierac ;] ,ale napewno nie gorzej. Powiem ci tylko ze jak miales kod "FF" na tym epoxie ODRAZU po odpaleniu kompa to padala ci plyta poprostu ,ostatnio kumpel podczas "zabaw" wkoncu zamordowal plyte i miala dokladnie takie same objawy :] ,sprawdzilismy kazda inna czesc i wszystko sprawne. u mnie nie padła płyta tylko procek - obie płyty działały - jedną wymieniłem na IS7 a drugą sprzedałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 "]Jak sie czyta wypociny niektorych oszolomow to sie rzygac chce.Naprawde. Skoro raptor wymieniles na P4 2.4 to nie zrobiles zle ,czy dobrze to by sie mozna spierac ;] ,ale napewno nie gorzej. Powiem ci tylko ze jak miales kod "FF" na tym epoxie ODRAZU po odpaleniu kompa to padala ci plyta poprostu ,ostatnio kumpel podczas "zabaw" wkoncu zamordowal plyte i miala dokladnie takie same objawy :] ,sprawdzilismy kazda inna czesc i wszystko sprawne. u mnie nie padła płyta tylko procek - obie płyty działały - jedną wymieniłem na IS7 a drugą sprzedałemale rav[666] i tak lepiej wie bo uwaza sie chyba za wszechwiedzacego:P :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 no to milo Raptor ze masz p4, mozna cos fajnego z niego wyczarujesz. ten p4 to 800? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 "ale rav[666] i tak lepiej wie bo uwaza sie chyba za wszechwiedzacego:P " No tak ,odezwal sie normalnie najbardziej skromny czlowiek na tym forum ,zreshta wystarczy spojrzec na twojego nicka :], ty ,moze sie nam znowu pochwalisz jakie masz wtyki w tepsie? Bueheh :]. Jesli jemu padl akurat procek to gites gitara ,nietwierdze ze nie :] ,poprostu mialem stycznosc z dwoma RDA ktore tak objawily zejscie z padolu a procki dzialaly napewno bo sprawdzalem na swojej ... RDA :]. tak btw. dzyngis ,czemu sluzyla twoja "tfurcza" radosna wypowiedz ? :] ,Raptor mi post wczesniej wytlumaczyl ze sie w tym wypadku myle, i o zgrozo sie z nim zgadzam :]]] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 "]"ale rav[666] i tak lepiej wie bo uwaza sie chyba za wszechwiedzacego:P " No tak ,odezwal sie normalnie najbardziej skromny czlowiek na tym forum ,zreshta wystarczy spojrzec na twojego nicka :], ty ,moze sie nam znowu pochwalisz jakie masz wtyki w tepsie? Bueheh :]. Jesli jemu padl akurat procek to gites gitara ,nietwierdze ze nie :] ,poprostu mialem stycznosc z dwoma RDA ktore tak objawily zejscie z padolu a procki dzialaly napewno bo sprawdzalem na swojej ... RDA :]. tak btw. dzyngis ,czemu sluzyla twoja "tfurcza" radosna wypowiedz ? :] ,Raptor mi post wczesniej wytlumaczyl ze sie w tym wypadku myle, i o zgrozo sie z nim zgadzam :]]] buehehehe straznik forum sie znalazl - jakbys nie zauwalyl ze tu juz sie nie da pozadku przywrocic - buehehehe - pewnie tych wtykow mi zazdroscisz poprostu - buehehehehe smieszy mnie twoja osoba i twoje w 100% powazne posty i zawsze na temat - w normalnym zyciu tez jestes taki sztywniak? powodzenia zycze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 "buehehehe straznik forum sie znalazl - jakbys nie zauwalyl ze tu juz sie nie da pozadku przywrocic - buehehehe - pewnie tych wtykow mi zazdroscisz poprostu - buehehehehe smieszy mnie twoja osoba i twoje w 100% powazne posty i zawsze na temat - w normalnym zyciu tez jestes taki sztywniak? powodzenia zycze" Nerwowej smiechawki dostales ? Czy jak ? A, i co w mojej wypowiedzi bylo "straznicze" :] ?ze tak powiem nasladujac prachetta, bylo pelne "strazniczosci" ;]]. Twoje wtyki i gdzie se je wtykasz mnie zupelnie nie obchodza, naprawde, wyroslem juz z "A bo ja mam wieksze grabki!!" :] Smieszy cie moja osoba ? To gites ,smiech to zdrowie ,ale zachowaj swoje glodne kawalki dla siebie ,co to innych obchodzi ?Jak juz masz ochote mi "nawrzucac" za to ze pisze "na temat" (O MOJ BOZE!NA TEMAT! ;]) to wal na PW ,mozemy sie radosnie powymieniac epitetami poki mnie to nie znudzi. Co do mojego zycia ,to niewiem no normalnie :] ,kumple mowia ze mam ciety i czarny humor ale wysokiej klasy, no ale nie mi to sadzic. Niezycze powodzenia :] ,bo nie lubie siebie ani innych oklamywac :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 "]"buehehehe straznik forum sie znalazl - jakbys nie zauwalyl ze tu juz sie nie da pozadku przywrocic - buehehehe - pewnie tych wtykow mi zazdroscisz poprostu - buehehehehe smieszy mnie twoja osoba i twoje w 100% powazne posty i zawsze na temat - w normalnym zyciu tez jestes taki sztywniak? powodzenia zycze" Nerwowej smiechawki dostales ? Czy jak ? A, i co w mojej wypowiedzi bylo "straznicze" :] ?ze tak powiem nasladujac prachetta, bylo pelne "strazniczosci" ;]]. Twoje wtyki i gdzie se je wtykasz mnie zupelnie nie obchodza, naprawde, wyroslem juz z "A bo ja mam wieksze grabki!!" :] Smieszy cie moja osoba ? To gites ,smiech to zdrowie ,ale zachowaj swoje glodne kawalki dla siebie ,co to innych obchodzi ?Jak juz masz ochote mi "nawrzucac" za to ze pisze "na temat" (O MOJ BOZE!NA TEMAT! ;]) to wal na PW ,mozemy sie radosnie powymieniac epitetami poki mnie to nie znudzi. Co do mojego zycia ,to niewiem no normalnie :] ,kumple mowia ze mam ciety i czarny humor ale wysokiej klasy, no ale nie mi to sadzic. Niezycze powodzenia :] ,bo nie lubie siebie ani innych oklamywac :] zakoncze to tym: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...