DANA Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2014 Jaki monitor do grania w RPG (Wiedźmin, Fallout) i World of Tanks? Co do moich wymagań to przede wszystkim: - max. rozdzielczość to full hd (1920x1080), - dobra jakość obrazu (czarna czerń), - wierne wyświetlanie kolorów (bez kaligracji, bo nie mam kalorymetru), - możliwie małe smużenie, - najlepiej matowa matryca, - przekątna: 24 - 27, - i najważniejsze ma być możliwie "zdrowy dla oczu" (jak już gram to gram długo 4-6h). Czytałem o braku migotania w tech. flicker free od Benq i zainteresował mnie model GW2760HS, ale czy wystarczy do gier? Drugi kandydat to Eizo FG2421 do gier się nada napewno, ale czy jest tak "zdrowy" jak Benq? Do wydania ok. 2k. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iStasiu Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 Również podpiam się pod pytanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyranxp Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 Może jakieś Eizo z serii Flexscan? Zapomnij o tych w tej kategorii cenowej, bo lepszej nie znajdziesz. Sam posiadam Asusa VN279QLB i jestem z niego bardzo zadowolony. No i jeśli to ma być monitor z "wiernymi kolorami" to trudno będzie znaleźć. Tylko monitory na matrycie IPS tego preferują (na razie). Ogólnie do grania to tylko TN-ki polecają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...