Skocz do zawartości
snake210196

[post #35]Czy warto kupić tego i5 2500k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie, jest to moj pierwszy post na tym forum.Pod koniec stycznia planuje kupić nowego PC, najprawdopodobniej bedą to elementy z tego zestawu http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_grudzien_2013?page=0,14Całosci nie kupuje, poniewaz niektore komponenty posiadam ze starego kompa. Przede wszystkim zalezy mi na procku i karcie z tego zestawu a na reszcie chcialbym jak najwiecej zaoszczedzic;d Moje pierwsze pytanie to czy ten zasilacz http://www.morele.net/zasilacz-corsair-vs-450w-atx-120mm-wentylator-eu-version-cp-9020049-eu-527950/(kupilem jakies 3 msc temu do starego kompa) da rade ? Drugie pytanie to czy moglibyscie podac mi najtansza plyte glowną pod lga 1150? Na 99% nie bede NIC krecic chyba ze ta i5 duzo lepsze wyniki daje po podkreceniu i stad 3 pytanie czy warto podkrecac tego procka. I poszukuje jeszcze obudowy tez jak najtaniej by sie dalo ;d ale z dobrym chłodzeniem zeby nic mi sie zjarało ;dPrzepraszam za chaotyczna może wiadomosc ale jest 4 rano jak to pisze ;d po sywestrze ;d Z góry bardzo dziekuje za jakiekolwiek odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tesel bardzo Ci dziekuje super zetawik;d wyszło mi 2684 odliczajac naped, dysk, zasilacz. ;d A jeszcze co do tego procka to co z tym podkrecaniem to te 3.4 fabrycznie ghz a 4ghz podkrecony duzą rożnice odczuje w grach i codziennym uzytkowaniu tj. internet world itp?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-fatal1ty-h87-performance-h87-dualddr3-1600-sata3-gblan-raid-atx-h87-performance-582748/Na tym chipsecie nie podkrece i5? Troche sie zastanowilem i chybalepiej doplacic do tego k i starczy na dluzej. Chcialbym aby kom starczyl na conajmniej 4-5lat.Czy cooler od producenta dobrze bedzie chlodzil bez podkrecania? Bawic sie bede tak za 2 lata dopiero.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiekszosc osob ktore kupuja k i maja zamiar krecic w przyszlosci nigdy tego nie robia. Sasiad ma 2600k i chlodzenie za 300zl + droga plyte. Od 3 lat nic nie krecil. Wiec jak nie masz zamiaru krecic od razu to sobie to odpusc i doloz do lepszej karty lub wiekszego ssd.

Edytowane przez kaijitsu
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok to juz Ci pisze co i jak:Procesor Intel CORE I5-4670 3.4GHz LGA1150 BOX HASWELLMSI Z87-G43 LGA1150, Intel Z87, 4xDDR3, VGA, GbLAN, ATX Z87-G43 HASWELLKarta graficzna Gigabyte GeForce GTX770 2048MB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP OverClock potrójny wentPamięć Avexir Core White LED DDR3-1600 CL9 - 8 GB Obudowa SilentiumPC Brutus M23 Pure Black SPC090

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie pod jakim wzgledem jest lepsza od b85? To ze jest drozsza nie znaczy ze lepsza do cpu bez k. Twoje pieniadze wiec zrobisz jak chcesz.

Weź

http://www.morele.net/plyta-glowna-gigabyte-ga-b85m-d3h-intel-b85-lga-1150-matx-2xpcx-vga-dzw-glan-sata3-usb3-ddr3-crossfire-ga-b85m-d3h-582757/

Edytowane przez kaijitsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, wczoraj zakupiłem bfa 3 i niestety na multi grać się nie da. Fps to mniej więcej 15-20(jak dla mnie zdecydowanie za mało ) przy medium/low opcjach...Obecna grafika to gtx 260 od zotaca a procek athlon 7750 2.6ghz.

Zastanawiam się czy to czasem procseor nie jest za słaby ale np w singlu na bardzo wysokich da się grać. Chciałbym wymienić grafika na jedna z w/w. Na allegro różnica to tak gdzieś 50zł. Kolejne pytanie czy jak już bym wybrał tego hd 7770 to czy procek nie będzie karty ograniczał.

Z góry dzieki za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokaż ukrytą zawartość

ups sorki troche za duzo mi sie wkleiło ;d

Traktujmy się poważnie!

Klaus

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, ostatnio szukałem jak najtaniej i5 2500k i natrafiłem na taką aukcje http://allegro.pl/intel-core-i5-2500k-super-procesor-do-komputera-i4007154595.html

Jak myślicie bedzie chodził ten procek? :D Według mnie zasilacz no name ale czy w takiej sytuacji procesor mógł ulec uszkodzeniu? 

Z góry dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi