Skocz do zawartości
snake210196

[post #35]Czy warto kupić tego i5 2500k

Rekomendowane odpowiedzi

Procesor za 900zł wystawiać jako niesprawdzony i sprzedawać za 1/3 ceny, zamiast zapłacić 50zł w serwisie za sprawdzenie. I jakieś łosie licytują już 230zł. Skąd się biorą tacy debile?

Jeżeli chodzi o modernizacje istniejącego zestawu, to IMHO gra naprawdę nie warta świeczki.

Płyta nie jest zła, a raczej nie była w swoim czasie i w swojej cenie, ale:

- DDR2 trochę ograniczają mocniejsze proce, które można na nią wsadzić

- Żeby coś podkręcić, zwłaszcza procki z wyższym TDP, koniecznie trzeba założyć radiatory na sekcję zasilania - u mnie od temperatury odbarwił się laminat ;p Dziwię się, że jeszcze żyje, nie chce mi się liczyć, ile ma podkręcony proc, ale pewnie ze 160W

- Podkręcanie na niej to i tak rosyjska ruletka - SB600

Gdybyś jeszcze miał jakąś lepszą płytkę AM3 z SB750, a w tych DDR2 8GB, to może opłacałoby się kupić jakiegoś proca za 200-300zł i zaliczyć na niej jeszcze kilka gier. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok odkopię troszkę temat jeśli mogę. Kupiłem tego asrocka za 150zł(wydaję mi się ze bardzo dobra cena) ale zastanowiłem się troszkę i pytanie czy może ją sprzedać za 200zł i kupić msi z87 g41(tez jest okazja - za 240 mogę ją mieć). Druga sprawa to procesor. Mogę narazie przeznaczyć góra 400zł. Jeśli bym zostawił tego asrocka to wsadziłbym w niego jakiegoś taniego pentium. Jeśli kupię msi to najprawdopodobniej g3420 (250zł). Nie wiem czy na kilka lat starczyłby ten asrock? W msi mógłbym wsadzić i5 4670k a w asrocku i5 2500k(ale to wiadomo później :) ). 

Zostawić czy brać msi? :) Z góry dzięki za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi