Skocz do zawartości
stranger

ORB na southbrige czym przykleic?

Rekomendowane odpowiedzi

jak cooler jest ciężki to może lepiej go nie instalować na NB ? może urwać chipset a i klej musi być mocny.

nie lepiej mniejsze i bardziej skuteczne cosik powiesić ? np zalmana.

może ten orb jest mniejszy niż ten mój co miałem na duronie 800 i dlatego sam musisz zdecydować czy nie przeciążysz mocowania chipu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak cooler jest ciężki to może lepiej go nie instalować na NB ? może urwać chipset a i klej musi być mocny.

nie lepiej mniejsze i bardziej skuteczne cosik powiesić ? np zalmana.

może ten orb jest mniejszy niż ten mój co miałem na duronie 800 i dlatego sam musisz zdecydować czy nie przeciążysz mocowania chipu.

no wiec wyglada tak moze wy ocenicie

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myślałaem że ty tu o Blue/Crystal Orbie mówisz, a ty tu z taką cegłą. Gratuluje pomysłu

extreme ;)

Mi sie tez podoba :wink: :mrgreen: :twisted:

Lepiej kupic Zalmana ZM-32NBJ i na to jakis wiatraczek maly i efekty nie beda wiele gorsze niz z tym olbrzymem...

Z tym radiatorkiem dostaniesz klej, wiec jak bardzo chcesz to bedziesz mogl sobie go przykleic, ale rownie dobrze mozesz go zalozyc na koleczki, ktorych rozstaw jest regulowany :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niestety wisi, ajuz sie łudzilem ze to wytrzyma, ale jak ma mi sie urwac i spasc jeszcze na grafe to moze podziekuje faktycznie i tego zalmana....

ale czy jest sens jak sie kreci tylko proca do 2600XP?

Sens jest na pewno - im chlodniej, tym lepiej :idea: A zobaczysz, ze z czasem 2600+ bedzie malo i bedziesz chcial wiecej i jeszcze wiecej i bedzie cieplej i jeszcze cieplej... :wink:

Sam mialem Zalmana na NB zanim zalozylem tam blok wodny 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze ktos wpadnie na  jakis alternatywny sposob montazu a nie na klej?

Nie wiem jak dokladnie z wymiarami tego olbrzyma, ale moze dalo by sie w dziurki od NB wpuscic jakies dlugie sruby, zalozyc radiator i jakas fajna zapinke skombinowac, ktora przyciskala by to do mobo...

Mozna tez pomyslec o "podwieszeniu" coolera, tzn zakladasz na mobo (+ troszke kleju) i jakims drucikiem/kabelkiem przyczepiasz do czegos co jest u gory...

Osobiscie nie kombinowalbym z tak ciezkim coolerem, zeby dac go na NB :arrow: serio pomyslalbym o Zalmanie - i lzej i ciszej i latwiej i bezpieczniej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

więc miałem rację że to spory orb. jakby się zje.ał na grafę to by sporo szkód narobił, oj sporo. :)

polecam albo zalmanka albo jakić coolerek np od celeronka 500, taka mała i w sumie lekka kosteczka, tylko żeby miał sporo żeberek, bo są i takie co mają ze 4-5.

puszczasz wiatrak 5cm na 5-7V i masz ciszę i dobre chłodzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciszej to na pewno bo na 12 V to on chodzi jak odrzutowiec

:?: :?: :?: :?: :?:

Nie wiem o jakim Zalmanie myslisz, ale mi chodzilo o ten...

Na to dajesz jakis maly wiatraczek 40x40 i problem wysokiej temp masz z glowy :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciszej to na pewno bo na 12 V to on chodzi jak odrzutowiec

:?: :?: :?: :?: :?:

Nie wiem o jakim Zalmanie myslisz, ale mi chodzilo o ten...

Na to dajesz jakis maly wiatraczek 40x40 i problem wysokiej temp masz z glowy :idea:

o taki zalman bedzie wponsiu, a mowiac o odrzutowcu mialem na mysli mojego ORBa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi