Skocz do zawartości
olwar

[PROBLEM]Czytnik ebooków - słaba bateria.

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, kilka dni temu kupiłem czytnik e-booków Nook Simple Touch. Wiem że nie jest to komputer, ale może jednak ktoś będzie w stanie pomóc. Mój problem polega na szybkim rozładowywaniu się baterii. W parametrach napisano że czytnik powinien działać na jednym ładowaniu do 2 miesięcy. Mój egzemplarz niestety bardzo szybko się rozładowuje.

Tuż po rozpakowaniu czytnika ,podłączyłem go do zasilania i naładowałem baterię. Niestety bardzo szybko poziom baterii spadł do 80% i dalej spadał szybko. Wskaźnik naładowania baterii wariował. Najpierw pokazywał 80%,potem 75%,76%,69%,78%,50% itd Zresetowałem ustawienia kilkakrotnie, jednak nie pomogło mi to. Wczoraj naładowałem czytnik kolejny raz do pełna i przez kilka godzin bateria wskazywała 100%(nie używałem go). Jednak w pewnym momencie poziom baterii spadł ze 100% do 70%.. Rano było to już 50%(prawie nie czytałem). Nie wiem w czym tkwi problem. Bateria powinna wytrzymywać dłużej. Podobno to jakiś błąd w oprogramowaniu. Firma NOOK nie prowadzi dystrybucji w Polsce, więc próżno szukać u nich informacji. Dodam jeszcze że czytnik działa na Androidzie. Po odblokowaniu dostaje się dostęp do starej wersji Androida, więc można instalować niektóre aplikację. Czy jest jakaś aplikacja na Androida, która mogła by zmusić baterię do prawidłowej pracy? Aby używać czytnika musiałem się zarejestrować do systemu NOOKa. Dopóki się tego nie zrobi bateria podobna szybko się wyczerpuję. Ale ja jestem zarejestrowany, więc bateria powinna działać sprawnie.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam.

http://www.ceneo.pl/19665341

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi