CrossX Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2014 Witam Mam pewien problem który zauważyłem parę dni temu mianowicie gdy pojawia się napis Trwa uruchamianie systemu windows stoi on tak przez 20 sek po czym dopiero pojawia się animacja a następnie ekran logowania. Niewiem czym jest to spowodowane. Włączyłem też rejestrowanie rozruchu i zajrzałem do pliku utworzonego przez niego i zobaczyłem że nie ładuje się większość sterowników i część plików systemowych ale wszystko działa prawidłowo choć czasy uruchamiania wynoszą od 90-140 sekund. Proszę o pomoc. Dodaje też link do pliku: http://przeklej.org/file/f8lQBw/ntbtlog.txt. Konfiguracja sprzętu: I5 4430 MSI H87M-E33 2x4GB Ram Kingston HyperX Blue Gigabyte GTX 660 Zasilacz Corsair 600W Wysłane z mojego ME173X przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2014 U mnie np. przestoje powodowała myszka Steelseries. Zryty sterownik zanim ją uruchomił koniecznie musiał zsynchronizować ustawienia zapisane w gryzoniu z tymi w systemie. I trwało to dobre 10 sekund zanim mogłem się zalogować. Przyczyną może być albo urządzenie zewnętrzne, albo jakaś nowa usługa uruchamia się przydługo. Co ostatnio instalowałeś/podłączałeś? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrossX Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2014 Jeśli chodzi o urządzenia to właśnie nic, tylko gry jak już. Wysłane z mojego ME173X przy użyciu Tapatalka Do zamknięcia. Znalazłem winowajcę a był nim Razer Core który zainstalował się w folderze systemowym w trakcie instalacji komunikatora od Razera Wysłane z mojego ME173X przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...