Skocz do zawartości
CrossX

Windows 7 64bit - problemy w trakcie uruchamiania

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pewien problem który zauważyłem parę dni temu mianowicie gdy pojawia się napis Trwa uruchamianie systemu windows stoi on tak przez 20 sek po czym dopiero pojawia się animacja a następnie ekran logowania. Niewiem czym jest to spowodowane. Włączyłem też rejestrowanie rozruchu i zajrzałem do pliku utworzonego przez niego i zobaczyłem że nie ładuje się większość sterowników i część plików systemowych ale wszystko działa prawidłowo choć czasy uruchamiania wynoszą od 90-140 sekund. Proszę o pomoc. Dodaje też link do pliku: http://przeklej.org/file/f8lQBw/ntbtlog.txt.

Konfiguracja sprzętu:

I5 4430

MSI H87M-E33

2x4GB Ram Kingston HyperX Blue

Gigabyte GTX 660

Zasilacz Corsair 600W

Wysłane z mojego ME173X przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie np. przestoje powodowała myszka Steelseries. Zryty sterownik zanim ją uruchomił koniecznie musiał zsynchronizować ustawienia zapisane w gryzoniu z tymi w systemie. I trwało to dobre 10 sekund zanim mogłem się zalogować.

Przyczyną może być albo urządzenie zewnętrzne, albo jakaś nowa usługa uruchamia się przydługo. Co ostatnio instalowałeś/podłączałeś?

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o urządzenia to właśnie nic, tylko gry jak już.

Do zamknięcia. Znalazłem winowajcę a był nim Razer Core który zainstalował się w folderze systemowym w trakcie instalacji komunikatora od Razera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi