Arczi Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2014 Witajcie,mam możliwość kupić używany troche ponad 3 lata laptop Dell Vostro 3700 za cenę 1100-1150zł o parametrach:i5 z taktowaniem od 2,26 GHz do 2,56 GHz4GB RAMGeforce GT330M z 1 GB pamięciDysk twardy 320GBDziś go oglądałem i nie jest zajechany, tylko zawiasy od ekranu nie trzymają już tak do końca.I tu moje pytanie do Was - opłaca się za taką cenę go kupić?I zarazem moje kolejne pytanie - jakiś czas temu chwile pracowałem na jakiejś Toshibie, też 17 cali i też rozdzielczość 1600x900, ale miałem wrażenie, że proporcje ekranu były trochę inne, a konkretniej że był trochę wyższy. Czy możliwe są lekkie dysproporcje w rozmiarze ekranu (mimo 17 cali i tu i tu), tzn. ten niższy a szerszy a drugi węższy a wyższy, czy to mi się tylko tak wydaje?Dzięki za odp i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2014 (edytowane) 1. Jesli ktos go tylko trzymal na biurku i nie wozil to jeszcze by warto popatrzec, ale wedlug mnie szkoda kasy - czesto jak laptopowi zaczynaja puszczac zawiasy to za chwile zaczynaja sie sypac inne czesci - jednakze wiele zalezy od tego jak bardzo byl noszony laptop. Sprawdz status smart dysku oraz jak dlugo trzyma bateria i ilosc jej cykli ladowania. 2. moze laptop nie pracowal na natywnej rozdzielczosci, i powodowalo to dysproporcje. Edytowane 8 Lutego 2014 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2014 2. 16:9, 16:10... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2014 (edytowane) Dzięki już kumam drugi aspekt, natomiast KaszpiR - jakbyś miał się wypowiedzieć tylko co do ceny laptopa i jakie on ma podzespoły, to warto ? Edytowane 8 Lutego 2014 przez Arczi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2014 Nie bede wycenial, takie rzeczy sprawdza sie na allegro/ebay, a na to niestety nie mam czasu. Ja juz nie wyobrazam sobie laptopa bez dysku SSD i przynajmniej 8 GB ramu. Jedynie powiem, ze do tego laptopa trzeab by dorzucic dysk SSD oraz dodatkowy ram aby miec 8 GB, i lądujemy w dodatkowych ~700zł. Jak dla mnie nie jest to oplacalna wersja, ale są ludzie którzy nie maja tak wygórowanych potrzeb jak ja. A teraz odpowiedz sobie - jak zdechną ci za pół roku rozchybotane zawiasy, będziesz musial je wymienic (to bedzie jakies 400zł) - warto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2014 Swoją drogą ku*wa jak można robić tyle lat komputery i nie umieć zrobić zawiasu który będzie prawidłowo działał :) To takie proste a w sporej ilości laptopów występuje ten problem. Lipe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2014 one sie z czasem po prostu wyrabiają. Poza tym producent jest zainteresowany abys kupil nowy sprzet a nie ciagle uzywal starego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2014 400zł za wymiane zawiasów? :oo 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...