Skocz do zawartości
Arczi

Dell Vostro 3700 - używany

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,
mam możliwość kupić używany troche ponad 3 lata laptop Dell Vostro 3700 za cenę 1100-1150zł o parametrach:

i5 z taktowaniem od 2,26 GHz do 2,56 GHz
4GB RAM
Geforce GT330M z 1 GB pamięci
Dysk twardy 320GB

Dziś go oglądałem i nie jest zajechany, tylko zawiasy od ekranu nie trzymają już tak do końca.

I tu moje pytanie do Was - opłaca się za taką cenę go kupić?

I zarazem moje kolejne pytanie - jakiś czas temu chwile pracowałem na jakiejś Toshibie, też 17 cali i też rozdzielczość 1600x900, ale miałem wrażenie, że proporcje ekranu były trochę inne, a konkretniej że był trochę wyższy. Czy możliwe są lekkie dysproporcje w rozmiarze ekranu (mimo 17 cali i tu i tu), tzn. ten niższy a szerszy a drugi węższy a wyższy, czy to mi się tylko tak wydaje?

Dzięki za odp i pozdrawiam Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Jesli ktos go tylko trzymal na biurku i nie wozil to jeszcze by warto popatrzec, ale wedlug mnie szkoda kasy - czesto jak laptopowi zaczynaja puszczac zawiasy to za chwile zaczynaja sie sypac inne czesci - jednakze wiele zalezy od tego jak bardzo byl noszony laptop.

Sprawdz status smart dysku oraz jak dlugo trzyma bateria i ilosc jej cykli ladowania.

2. moze laptop nie pracowal na natywnej rozdzielczosci, i powodowalo to dysproporcje.

Edytowane przez _KaszpiR_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bede wycenial, takie rzeczy sprawdza sie na allegro/ebay, a na to niestety nie mam czasu.

Ja juz nie wyobrazam sobie laptopa bez dysku SSD i przynajmniej 8 GB ramu.

Jedynie powiem, ze do tego laptopa trzeab by dorzucic dysk SSD oraz dodatkowy ram aby miec 8 GB, i lądujemy w dodatkowych ~700zł.

Jak dla mnie nie jest to oplacalna wersja, ale są ludzie którzy nie maja tak wygórowanych potrzeb jak ja.

A teraz odpowiedz sobie - jak zdechną ci za pół roku rozchybotane zawiasy, będziesz musial je wymienic (to bedzie jakies 400zł) - warto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi