Gemtin1 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2015 (edytowane) Ło Panie widzę że trzyma jeszcze po spotkaniach świątecznych. Nikt z nas nie napisał że to dobry zasilacz, ochłoń trochę i nie serz paranoi. Najlepiej jest siedzieć w domu i pisać wszędzie WYMIENAJ ZASILACZ TO WINA ZASILACZA, jako że masz krótki staż na forum i przypuszczam że w świecie komputerów również to Ci wybaczam. Dla twojej wiadomości seria feel była chujowa tak, ale wersja 3 w porównaniu do poprzedników dzieli ogromna różnica i 3 zasilaczem można nazwać mimo tego że i tak jest chujowy i nikt z nasi nigdy nikomu tego zasilacza nie poleci. Nie wykluczam winy zasilacza ale najpierw trzeba sprawdzić całą reszte sprzętu, a nie od razu namawiać do zakupu nowego zasilacza za 200zł, nie każdy ma na to pieniądze. Jaką dajesz autorowi gwarancje że jak wymieni zasilacz to nie będzie już miał opisywanego problemu? A jak by był dalej to co? A pomiary napięć ma zrobić w jakimś programie tak jak autor wklejonego przez Ciebie tekstu? :banana: Edytowane 27 Grudnia 2015 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2015 RedBoxR9 skończ rozpiepszać forum i doprowadź powyższy post do ładu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2015 (edytowane) Feel 3 niekoniecznie musi być sprawcą problemów. Ale warto sprawdzić napięcia pod obciążeniem i temperatury GPU. I jak Klaus zauważył zaczął bym od aktualizacji Biosu płyty głównej. Nie zaszkodzi po tej operacji zrobić Clear CMOS. Zdarza się tak że trafia się karta co nie robi def taktowań fabrycznych. Wtedy pomaga albo podbicie nieco napięcia GPU lub obniżenie tatkowań GPU/MEM. Edytowane 27 Grudnia 2015 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedBoxR9 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2015 (edytowane) Ło Panie widzę że trzyma jeszcze po spotkaniach świątecznych. Nikt z nas nie napisał że to dobry zasilacz, ochłoń trochę i nie serz paranoi. Najlepiej jest siedzieć w domu i pisać wszędzie WYMIENAJ ZASILACZ TO WINA ZASILACZA, jako że masz krótki staż na forum i przypuszczam że w świecie komputerów również to Ci wybaczam. Dla twojej wiadomości seria feel była chujowa tak, ale wersja 3 w porównaniu do poprzedników dzieli ogromna różnica i 3 zasilaczem można nazwać mimo tego że i tak jest chujowy i nikt z nasi nigdy nikomu tego zasilacza nie poleci. Nie wykluczam winy zasilacza ale najpierw trzeba sprawdzić całą reszte sprzętu, a nie od razu namawiać do zakupu nowego zasilacza za 200zł, nie każdy ma na to pieniądze. Jaką dajesz autorowi gwarancje że jak wymieni zasilacz to nie będzie już miał opisywanego problemu? A jak by był dalej to co? A pomiary napięć ma zrobić w jakimś programie tak jak autor wklejonego przez Ciebie tekstu? :banana: Cóż, nie wiem po co te prywatne wycieczki w stylu: Ło Panie widzę że trzyma jeszcze po spotkaniach świątecznych. Nikt z nas nie napisał że to dobry zasilacz, ochłoń trochę i nie serz paranoi. Najlepiej jest siedzieć w domu i pisać wszędzie WYMIENAJ ZASILACZ TO WINA ZASILACZA, jako że masz krótki staż na forum i przypuszczam że w świecie komputerów również to Ci wybaczam. Skąd masz informacje, że siedzę w domu i mam krótki staż w świecie komputerów? Obawiam się, że zanim nauczyłeś się poprawnie mówić to ja już na moim PC AT 80286 pisałem pierwsze sprawozdania w TAG'u ;) To fakt, że na tym forum jestem od niedawna. No ale mniejsza o większość, bo to niczego do tematu nie wnosi ;) Może i rzeczywiście zbyt szybko poleciłem zasilacz do wymiany, bez uprzedniego dokonania pomiarów stanu napięć, ale nie zmienia to faktu, że istnieje duże prawdopodobieństwo, że to winowajca. Można oczywiście robić upgrade'y BIOS'u itd. nikt nikomu niezabrania. Powiem Ci tylko tyle, że z moich doświadczeń w pracy w serwisach komputerowych, że żaden Feel nigdy nie był i nie będzie dobrym zasilaczem i napewno nigdy bym takiego zasilacza nikomu nie polecił. Natomiast: A pomiary napięć ma zrobić w jakimś programie tak jak autor wklejonego przez Ciebie tekstu? Nie wystarczy zwykły miernik i trochę inwencji twórczej ;) RedBoxR9 skończ rozpiepszać forum i doprowadź powyższy post do ładu. Posprzątałem drogi Moderatorze. Edytowane 27 Grudnia 2015 przez RedBoxR9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2015 Może i rzeczywiście zbyt szybko poleciłem zasilacz do wymiany, bez uprzedniego dokonania pomiarów stanu napięć, ale nie zmienia to faktu, że istnieje duże prawdopodobieństwo, że to winowajca. Można oczywiście robić upgrade'y BIOS'u itd. nikt nikomu niezabrania. Powiem Ci tylko tyle, że z moich doświadczeń w pracy w serwisach komputerowych, że żaden Feel nigdy nie był i nie będzie dobrym zasilaczem i napewno nigdy bym takiego zasilacza nikomu nie polecił. A wymiana Feela na markowy zasilacz zawsze rozwiązuje problem, przynajmniej w połowie. Zawsze! Posprzątałem drogi Moderatorze. Brawo ty! zajebiście, dziękuję ci serdecznie jeszcze raz brawa dla ciebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sronczek Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2016 (edytowane) Jak naprawic ten błąd ;/ Edytowane 20 Stycznia 2016 przez Sronczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2016 1. Odinstalować geforce experience 2. Zaktualizować system 3. Zainstalować zasilacz. 4. Wymienić avasta 5. Napisać temat jak człowiek 6. Wpisać treść błędu w google i spróbować zastosować porady z 3 pierwszych wyników google. Wybór należy do ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lg323 Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2016 (edytowane) Witam Borykam się z pewnym problemem mojej karty graficznej. Nie dawno zakupiłem nową kartę Gtx 750 ti od Msi werjsa OC ponieważ stara już nie dawała rady z nowszymi tytułami gier ;d Od samego początku już miałem problemy, gdy wszedłem do cs:go zacząłem miewać takie małe ścinki. Na początku myślałem że są na 100% powodowane przez łączę ale jednak nie. Temperatury wszystkich podzespołów są w normie. Sterowniki posiadam aktualne. Próbowałem zmniejszyć taktowanie karty ale nic nie pomogło. Wczoraj podpiąłem starą kartę Gt 620 i wszystko ładnie śmigało, 0 ścinek... specyfikacja CPU: Amd FX-4350 (podkręcony do 4,7Ghz) GPU: Gtx 750 ti RAM: 2 x 4GB (1600MHz) MOBO: ASRock 980DE3/U3S3 R2.0 ZASILACZ: Antec 500w DYSK TWARDY: WDC WD5000 AVDS Czy karta może być uszkodzona? Edytowane 17 Lutego 2016 przez lg323 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razziel Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2016 zacznij zbierać logi po odpaleniu CS obciążenie cpu, gpu, ram, wykorzystanie vram i temperatury podzespołów wtedy można czegoś szukać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lg323 Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2016 Dobrze a więc tak zrobię. Zapomniałem dodać że w cs'ie na botach 0 ścinek.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2016 Trochę odkopię, bo CS:GO u mnie na I3 + 750Ti jest cudwonie grywalne. Odkręć CPU do nominału i zagraj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2016 Daj screena z programu cristaldiskinfo i przetestuj ramy memtest86+ Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerfulpk Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2016 (edytowane) Proponuje wyłączyć thermal throttling w biosie. Edytowane 14 Marca 2016 przez powerfulpk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2016 A ja proponuje przestan pier##ic glupoty na forum i portalu w komentach. Do autora. Wyczysc stery po karcie za pomoca DDU i po restarcie na nowo wgraj (daj niestandardowa instalacje i bez 3d vision, experience). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) Panie, Panowie zdecydowałem się zakupić GTX 750Ti (jedyne w co gram obecnie to path of exile wiec uwazam, ze w zupelnosci wystarczy - obecna się bardzo nudzi). Czy wersja od palita stormx dual w cenie 499 to dobry wybór? Wyczytałem, że właśnie ten model ma praktycznie najwiekszy potencjał OC. jak jestem w błędzie to proszę mnie poprawić :P edit: czy nie cudowac i brac za 529zł gigabyte WF 2X z base core clock 1215 ? Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez Yogi311 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Uważam, ze jest to nieopłacalna karta w tej cenie, gdy za 100 zł więcej można mieć gtx 950. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Uważam, ze jest to nieopłacalna karta w tej cenie, gdy za 100 zł więcej można mieć gtx 950. udało się dorwać 2miesięczną msi gtx 950 gaming za 600zł. Dzięki Klaus ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazdaris Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Ja pierwsze co to bym zrobił reinstal sterownia a jak nie to ze strony po prostu pobrać nowszą wersję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacza Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2016 Witam. Posiadam Gtx 750ti od Gigabyte i mam taki problem. Z góry uprzedzam, że kara jest podczepiona pod Pcie 1.1 albo 1.0. Problem jest taki, że karta nie osiąga maksymalnego taktowania pamięci. Nawet przy Lords of the fallen trzyma się na poziomie 2700mhz, a powinno być 5400mhz. Dodatkowo przy np: Warframe podczas fali wrogów płynność spada do 30fps przy obciążeniu GPU 60% i CPU 70%. Jest to wina podłączenia do starego pcie czy czegos innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2016 Tak ma być. 5400 to tzw. "taktowanie efektywne" dwa razy większe od rzeczywistego. Wszystko wskazuje na to, że jest to wina pcie 1.1, skoro obciążenie GPU to tylko 60%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacza Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2016 Ale w Lords of the fallen jest 95-100% więc nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2016 Z tego co znalazłem w necie Warframe jest grą jednowątkową. czyli jest w stanie obciążyć tylko pojedynczy rdzeń procesora. Weź to zweryfikuj i jeżeli jest to faktycznie prawda, to znaczy że wina jest po stronie zbyt słabego CPU. Bo co do GPU ta gra ma znikome wymagania. Nie wiem, nigdy w to nie grałem. Choć co do CPU też znikome, ale nie piszesz jakiego masz procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacza Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2016 Nieco stary, ale jakoś ciagnie Core 2 Quad q9300 2,5 Ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvrwv_kvwun1v Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Cześć wszystkim. Mam bardzo nietypowy problem ze sterownikami do karty graficznej nvidia geforce 750ti. Zakupiłem na originie bf4, podczas włanczania go po zainstalowaniu wyświatlało mi się powiadomienie o tym że mam stare sterowniki do karty graficznej i żeby gra działała w pełni dobrze potrzebne są najnowsze (372.54). Chciałem zaktualizować je przez program Nvidia Geforce Experience, jednak nie wiem z jakiego powodu dany program nie wykrywał mi połączenia z internetem. Ponieważ tego programu też miałem starszą wersję, stwierdziłem że go odinstaluje i spróbuje zainstalować jeszcze raz. Wszystko działało, było połączenie z internetem tylko podczas próby zainstalowania sterowników wyświetla mi się coś takiego http://scr.hu/8jym/7qav9 . Co gorsza podczas odinstalowywania i instalowania programu coś się ewidentnie spier... i większość gier podczas włanczania mi crashuje (minecraft, csgo, gta v), lub mam w nich strasznie mało fps,gra klatkuje (bf4, wiedźmin 2, assasins 3, fc4). Wydaje mi się że jadę na integrze, nie mam pojęcia co mogę zrobić. ps. tak próbowałem pobrać sterowniki bezpośrednio z neta, jest to samo. ps 2.jestem z Krakowa Pozdrawiam i proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xd-_-bx Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2016 (edytowane) Witam! To mój pierwszy post tutaj. Miło mi na nowym forum :) Mam kartę taką jak w sygnaturze. Próbowałem ją podkręcać ale nadaremnie. Najlepsze jest to że odpaliłem FurMarkka i sięwywalał po minucie.... na stock taktach. W grach takich jak Wiesiek 3 czy GTA V bez problemu, Ale ten Furmark mnie martwi. Jakieś opinie? Coś, ktoś? Możliwe jest oddanie jej na gwarę (IRL), więc jak nie będzie wyjścia to ją oddam :) Załączam screena z nV Inspectora. Edytowane 15 Września 2016 przez xd-_-bx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2016 (edytowane) Widocznie ma za niskie napiecie w stanie posrednim lub sekcje zasilania gotuje Edytowane 18 Września 2016 przez damian25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...