Glaniu Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2014 HejChciałbym skorzystać z waszego doświadczenia i dowiedzieć się czy moja karta jest sprawna ponieważ nie mam takiej pewności. Zmieniłem kartę na 7870xt którą to miał napędzać modecom carbon 520w, ale niestety przy próbach jakoś aplikacji 3D resetowal kompa, więc zmieniłem zasilacz i dodam, że gram w zasadzie w jedną grę i na niej jest ok< ale Video Card Stability po 30 min wyskakuje komunikat w stylu bym obniżył taktowania. Sterowniki mam ze strony AMD betay z Mantle,ale one chyba nie szkodza? Pytanie czym jeszcze moge sprawdzic karte by wykluczyc jej uszkodzenie? Konfig I5 4670k Asrock H87 Fatality HD7870XT Chiftec 600W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2014 Chłodzenie w budzie odpowiednie? Obciąż kartę z otwartym bokiem obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glaniu Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2014 Buda to big tower wiec raczej chyba ok pod obciazeniem miala max 85st Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2014 Pytam o chłodzenie, a nie rozmiar budy. Jak powietrze wokół karty będzie się kisić w miejscu to karta może się przegrzewać. Jak na GPU masz 85C to sekcja zasilania się smaży. Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glaniu Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2014 hmmm mam jakis wentyl wtlaczajacy i wyciagajacy, ale szczerze to tak nie siedze w temacie, wiec co proponujesz ? Slyszlem, ze te temp. sa dla tej kart jeszcze akceptowalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadow616 Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2014 Jajecznice możesz na niej zrobić. Nie wiem kto Ci powiedział, że to dopuszczalna temp ale tak nei bardzo, wystarczy popatrzeć: http://www.hardwareheaven.com/reviews/1651/pg12/sapphire-hd-7870-xt-with-boost-tahiti-le-graphics-card-review-power-temps-noise-and-overclocking.html Zacznij od wymiany skamieniałej pasty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glaniu Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2014 Ale jak mam na gwarancji to brac sie za paste? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadow616 Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2014 E to nie ruszaj tylko ślij na gwarancji, grzeje się i restartuje kompa. Nic na tym nie tracisz a jeszcze Ci przegląd karty zrobią ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2014 Najpierw to stwórz karcie odpowiednie warunki do pracy. Przedmuch budy w okolicach grafy wskazany. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2014 E to nie ruszaj tylko ślij na gwarancji, grzeje się i restartuje kompa. Nic na tym nie tracisz a jeszcze Ci przegląd karty zrobią Jakie restartuje? Przecież karta działa ok, ale Video Card Stability po 30 min wyskakuje komunikat w stylu bym obniżył taktowania. Po miesiącu wróci ta sama karta z adnotacją sprawna, właściciel będzie miesiąc bez karty. Nic nie straci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadow616 Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2014 No nie wiem czy tak aby działa poprawnie. Restarty kompa, zmienił zasilacz nie restartuje się ale wywala by zmniejszył taktowania. Karta się gotuje i działa niepoprawnie, jedyną rzecz jaką jeszcze może zrobić to tak jak było wspomniane wyżej by zapewnił lepsze chłodzenie na budzie. Nic nie straci? Gwarancji przy grzebaniu na pewno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2014 Ale jak mam na gwarancji to brac sie za paste?Masz plombę na chłodzeniu? Jak nie to możesz sobie zmieniać pastę ile razy będziesz chciał o ile nie ukruszysz rdzenia przy tej czynności. Tapatalk 4 @ SGS 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...