bartez2 Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2014 Potrzebuję zasilacza do zestawu z podpisu, możliwa jego późniejsza rozbudowa np. o lepszą kartę graficzną, więc dobrze by było aby miał około 500w+ mocy. Konieczne modularne okablowanie, cicha praca i długa gwarancja, co najmniej 3 lata a najlepiej 5. Znalazłem w tej cenie takiego cooler mastera: http://www.agito.pl/zasilacz-cooler-master-g550m-550w-221-924206.html?attr=1-193851 Czy znajdę w tej cenie coś lepszego? Myślałem też o corsair cs550m, posiada certyfikat gold ale jest droższy o jakieś 70zł. Czy warto dopłacać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2014 Corsair seria CX, CS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez2 Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2014 A w czym ten cx będzie lepszy od podanego cooler mastera? Według tych testów jest gorszy: http://www.techpowerup.com/reviews/CoolerMaster/G550M/10.html Ale na zasilaczach tak bardzo się nie znam więc napisz coś więcej. CS wiem że lepszy tylko czy warty tej dopłaty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2014 CoolerMaster ma 5 lat gwarancji... Corsair tylko 3 Lecz z zamawianych zasilaczy CoolerMaster mi wracał a Corsair nie ;] Może warto dołożyć do Seasonic M12II-620 620W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez2 Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2014 (edytowane) No ale ten seasonic jest nawet droższy od corsaira cs, ma tylko 3 lata gwarancji a cs w agito ma 5 lat i certyfikat gold zamiast bronze. Więc co za nim przemawia? Edytowane 10 Lutego 2014 przez bartez2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniMax Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2014 Bierz CM bez wątpienia 5lat gwarancji coś musi świadczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez2 Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2014 Dzięki, chyba tak zrobię, nie wydaje mi się żeby producent dawał na jakiegoś bubla 5 lat gwarancji. Ten Corsair CS kusi, ale nie wiem czy jest sens dopłacania 70zł do golda, w rachunkach za energię będzie ciężko to odczuć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...