Skocz do zawartości
Szymeek

Dobranie procka do reszty gratów

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

przeszukując zawartość szafy znalazłem takie oto graty:

1) Płyta główna Gigabyte GA-M68SM-S2L
2) ATI Radeon x1600pro 128M ddr3 pci-e

3) ddr2 1GB PC2-6400 VRam

moje pytanie brzmi czy jak dpkupię do tego AMD ATHLON 64 x2 3800+ am2 to ma to sens czy połaca się czegoś szybszego szukać????

jeśli by mi gothic 3 na tym ruszył byłbym w niebie bo lapek typu HP nc6400 raczej go nie pociągnie i szukam alternatywy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do ramu to pewnie druga też się gdzieś zajdzie jak poszukam.

mnie ten procek martwi bo za tą samą cenę mogę mięć 4800+ jak się dobrze znajdzie ale czy to ma sens przy tej karcie????

Edytowane przez Szymeek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to staneło na AMD Athlon 64 x2 4400+ (znalazłem najtaniej poprostu)

niestety okazało się iż jedno gniazdo DDRII na płycie jest walnięte bo komp nie chce wystartować jak włożę do niego RAM.

Niestety Radek znaleziony w szafie nie ruszył i został zastąpiony GF 7300L również wyciągniętym z szafy.

jaka będzie różnica wyajośći między Radeonem x1600PRO 128MB a GF 7300LE 256MB/64bit okładnie Asus EN7300GE/HTD/265M??

Co do Gothica 3 jak kolega kaijitsu pisał to na WIN 7 64bit z 1GB ram ustawił się na 1024X768 i medium detale fakt faktów lekkie zacięcia miał ale był grywalny więc nadzieja jest.

Niestety Radek znaleziony w szafie nie orszył i został zastąpiony GF 7300L

kaijitsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi