PIOTR128 Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2014 (edytowane) Witam, jak wyżej zestaw typowo do gier do 3,5zł fullhd. SSD nie teraz, dokupię później. OC jeśli opłacalne, bawiłem się trochę kiedyś, kiedy to było naprawdę OC, teraz widzę to 5min i po zabawie złożyłem takie coś: http://www.morele.net/inventory/info/4LzIPT/ Czy zestaw jest w porządku? Zdaje się, że na styk bo na styk ale BW mieści się w Z3Plus, poza tym lekko chyba kontrowersyjna karta graficzna, ale myślę, że będzie ok. Mam jeszcze pytanie odnośnie monitora, raczej nie jestem tutaj zbyt wymagający, myślałem o BenQ GW2460, otwarty jestem na inne propozycje w podobnej cenie (żyję na starym TN samsunga, smuży, kolory byle jakie, ale nie narzekam, nowy monitor na VA albo IPS pewnie każdy będzie bajką dla mnie, dlatego wolę wydać więcej na lepszą budę, niż na monitor ) pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi, Piotrek Edytowane 11 Lutego 2014 przez PIOTR128 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2014 (edytowane) Jak dla mnie OK. MSI GTX 770 Gaming są cichutkie z innymi bywa różnie. Piszczące cewki głównie. Monitor możesz zmienić w przyszłości pod nowsżą kartę jak ta się skończy. Edytowane 11 Lutego 2014 przez Devil 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIOTR128 Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2014 (edytowane) Dzięki za odpowiedź. To wygląda na to, że zamówię to co napisałem z tym monitorem i faktycznie w razie czego to będę mógł się i z kartą i z monitorem pożegnać przy modernizacji EDIT: Jeszcze szybkie pytanie, zmienić zasilacz na xfx 550w ? Edytowane 11 Lutego 2014 przez PIOTR128 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2014 To zależy od ciebie . Jeden i drugi zasilacz mają plusy : Deus M1 jest modularny i ma więcej złącz PCI-E , jest także odrobinę tańszy . XFX Core znowu jest o klasę lepszy jeżeli chodzi o elektronikę - to konstrukcja firmy Seasonic ; do tego ma trochę większą moc na linii +12V ( 528W vs. 516W w Deusie M1 ) i ma więcej złącz SATA/Molex . Ale kosztuje kilka zł więcej i ma stałe okablowanie , w przypadku Deusa zbędne kable możesz zwyczajnie odpiąć i schować do szafy. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIOTR128 Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2014 Właśnie czytam, że xfx 450 i 550 są niekompatybilne ze śpiącymi Haswellami. To dalej aktualny problem czy już nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2014 Ten problem występował/występuje czy to tylko problem braku certyfikatu zgodności? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2014 Problem jest w zasadzie marginalny , jak nie będziesz używał nowych stanów uśpienia w Haswellach to sprzęt będzie działać poprawnie z każdym zasilaczem . Z tego co wiem to modele Core o mocach 450W / 550W nadal są "nie kompatybilne" z Haswellem . Dopiero 650W i wyższe są kompatybilne . Deus też chyba nie ma kompatybilności z Haswellem . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIOTR128 Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2014 @ Klaus Nigdzie nie znalazłem info o tym, żeby ktoś próbował włączać c6/c7 z XFX tj. nie znalazłem ani potwierdzenia że działa ani że nie działa. @reyden SilentiumPC się zapiera, że Deus działa (nawet filmik zrobili). Faktycznie standardowo mobo mają wyłączone korzystanie z C6/C7, natomiast wygląda na to, że oba stany są wykorzystywane nie tylko w stanach uśpienia ale i w normalnym idle (20w vs 23w poboru wg tego testu w idle, gdzieś przeczytałem że w idle procesor ciągle przeskakuje między C1/3/6/7). Niewarte zachodu jeśli ma się zasilacz, ale jak kupuję nowy i faktycznie deus i xfx są porównywalne to wezmę chyba deusa, bo czemu mam z tego nie skorzystać :). Swoją drogą nie wiedziałem, że te opcje są wyłączone w płytach głównych "z fabryki". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurier Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2014 http://www.benchmark.pl/aktualnosci/silentiumpc-deus-g1-m1-zasilacz-zgodnosc-intel-haswell-c6-c7.html Deus kompatybilny http://xfxforce.com/pt-br/Features/haswell-compatibility-with-xfx-power-supplies.aspx xfx nie kompatybilny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HardkorPL Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2014 Bierz XFX. Bardzo dobry zasilacz, czego o Deusie powiedziec nie mozna. Pierwsza partia Deusy byla dobra, wiec ogolnie sie przyjelo, ze sa git.... gorzej potem. Stanowczno odradzam Deusa i polecam XFX. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIOTR128 Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2014 Ok, dzięki wszystkim za pomoc :) Właśnie zamawiam i po przespaniu się biorę xfx pozdrawiam Piotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...