ogr22 Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Chcialbym sobie zrobic obudowe serverowa z Plexy. Chodzi mi o takie pseudo Szafowe, cos na styl tekich jak te : Bede ja tez oczywiscie podswietlal i upiekszal w miare mozliwosci, ale narazie potrzebuje jakis projekow albo porad jak sie za to zabrac. Oczywiscie zasilacz tez bedzie przerabiony zeby jak najmniej zajmowal miejsca. Z gory dzieki za info :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 no i qpa - foty nie chodza :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 juz sa :-) mialem problemy techniczne :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 ok juz dzialaja , aleeee jest kilka problemow z tym ;) musialbys zakupic sobie przedluzacze do AGP i PCI , aby ulozyc rownoegle k. grafiki oraz bzdety z PCI , zeby byla cala buda taka "cienka" , pozatym PSU musialbys zobyc serverowy taki "cienki " , lub przerabiac cale PCB zasilacza , aby osiagnac taka "cienkosc" obudowy , IMHO gra warta swieczki , moze sie zabiore za cosik podobnego (ale calkowicie inne rozplanowanie) ale najpierw musze robic swoj kolejny projekt budy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 spoko, spoko, nie musi byc az taki cienki jak ten pierwszy karty raczej beda staly, najwyzej zetne troche sledzie i bedzie ok :-) i potrzebna mi bedzie bardzo niska karta graficzna, w sumie to jakby zrobic G-Force 1 w dzisiajszej technologii to by malo zajmowal tylko ze nikt mi czegos takiego nie zrobi moze wiecie cos o niskich grafach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Frost Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 spoko, spoko, nie musi byc az taki cienki jak ten pierwszy karty raczej beda staly, najwyzej zetne troche sledzie i bedzie ok :-) i potrzebna mi bedzie bardzo niska karta graficzna, w sumie to jakby zrobic G-Force 1 w dzisiajszej technologii to by malo zajmowal tylko ze nikt mi czegos takiego nie zrobi moze wiecie cos o niskich grafach ? Radki 9100 niektóre są niziutkie a już napewno 2MX400 mają na około z 6 cm wysokości poza złączem oczywiście. Ihmo jak dla mnie bezsensowny pomysł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 robie to tylko i wylacznie dla siebie i dla swojej satysfakcji. Co do tej grafy to nie chce kupowac nowej, bo to nie ma sensu, raczej chodzi mi o uzywana za 'psie' pieniadze. Teraz mam 4 Mb na grafie na serwerze i spokonie wystarcza, w sumie to az nadto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 spoko, spoko, nie musi byc az taki cienki jak ten pierwszy karty raczej beda staly, najwyzej zetne troche sledzie i bedzie ok :-) i potrzebna mi bedzie bardzo niska karta graficzna, w sumie to jakby zrobic G-Force 1 w dzisiajszej technologii to by malo zajmowal tylko ze nikt mi czegos takiego nie zrobi moze wiecie cos o niskich grafach ? co do niskich grafik - zobacz np to - http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5606 . na pewno tez jest kupa gf4mx'ów. ale jesli chcesz robic serwer to nie lepiej capnąć plyte glowna z zintegrowana grafika ? ja np kupuje teraz to http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=3876 albo to http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5174 - wydajne to moze nie jest (w moim przypadko to ma byc komp biurowy), ale ten twoj serwer to chiba banków obslugiwac nie bedzie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 spoko, tylko po co mi grafa za 300 zł do servera, raczej myslalem o jakiejs bardzo taniej i uzywanej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Hmm, ale na tych plytach nie ma RAIDU, a pozatym na server to tylko PIII :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czysty Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Hmm, ale na tych plytach nie ma RAIDU, a pozatym na server to tylko PIII :-) Ja w serverze mam celerona 333 na slot1, dysk 198mb, grafe jakąś sisowską dwumegówkę i 8MB ramu :lol: i jak widac działa :wink: Od sprzętu zależy jaki chcesz mieć soft na serverze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Panowie, nie chce wiedziec jakie macie severy tylko jak to zrobic ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 ok juz dzialaja , aleeee jest kilka problemow z tym ;) musialbys zakupic sobie przedluzacze do AGP i PCI , aby ulozyc rownoegle k. grafiki oraz bzdety z PCI , zeby byla cala buda taka "cienka" , pozatym PSU musialbys zobyc serverowy taki "cienki " , lub przerabiac cale PCB zasilacza , aby osiagnac taka "cienkosc" obudowy , IMHO gra warta swieczki , moze sie zabiore za cosik podobnego (ale calkowicie inne rozplanowanie) ale najpierw musze robic swoj kolejny projekt budy ;) Hmm czy istnieje cosik takiego ??: "musialbys zakupic sobie przedluzacze do AGP i PCI , aby ulozyc rownoegle k. grafiki oraz bzdety z PCI" Bardzo by się przydało :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...