ignisdei Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2014 Witam, zakupiłem ostatnio nowego PC'ta i zamontowałem tuż pod kartą graficzną Radeon R9 270x kartę dzwiękową i zastanawiam się czy to w jakiś sposób może zaszkodzić kartom. Czy mogę się spodziewać przegrzania karty graf? Poniższe zdjęcia obrazują mój problem. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2014 Co to za dźwiękówka? Po wyglądzie komponentów wydaje mi się, że to jakaś tandeta i lepiej skorzystaj z Integry. Problem rozwiązany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignisdei Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2014 stara karta creative sound blaster x-fi. Nie jest to tandeta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2014 Zatem takie jej umiejscowienie stanowi problem dla prawidłowego chłodzenia karty. Jaką masz płytę główną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignisdei Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2014 Płyta główna Gigabyte GA-B85M-D3H Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2014 Sądząc po wyglądzie dźwiękówka to X-fi Gamer, czyli wykastrowana Xtreme Music, a mobo to GA-B85M-D3H, czyli standardowy realtek ALC892 bez wspomagaczy. Najlepiej będzie, jak przesłuchasz sobie obie karty - jak nie zauważysz różnicy w dźwięku, pozbądź się X-fi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignisdei Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2014 Jeżeli k. dźwiękowa ma przegrzewać kartę graficzną to chyba zrezygnuję z niej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2014 monitoruj temperatury? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2014 Jeżeli k. dźwiękowa ma przegrzewać kartę graficzną to chyba zrezygnuję z niej. Nie wyrokuj bez sprawdzenia. Zostaw kartę na pół godziny na furmarku. Sprawdź temperatury z wstawioną dźwiękówką i bez. Sprawdź, czy dźwięk będzie inny na integrze itp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2014 (edytowane) Gdyby X-Fi było na PCI-E, można by je zapakować do niższego slotu. Przetestuj temperatury GPU z i bez dźwiękówki. Czy nie ma możliwości przerzucenia grafiki niżej? (fizycznie/slot nie bangla w trybie x16?) Co do "dźwięku": mam mobo z identycznym Realtekiem i X-Fi Xtreme Audio - jest różnica i to spora. Integra chociażby nie była w stanie napdzić odpowiednio słuchawek. @Tapatalk Edytowane 12 Lutego 2014 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignisdei Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2014 monitoruj temperatury? właśnie o tym pomyślałem, dzięki sprawdze to i zobaczymy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...