Skocz do zawartości
Nicky

X-Dream i Copper Shim

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważyłem, że miedziany rdzeń X-Dreama jest nieco wklęśniety wzgledem alumniowej reszty radiatora. Czy nie spododuje to problemów z montażem CS, a może ktoś z forumowiczą ma takie coś u ciebie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam X dreama i sam radiator to ogromna porażka konstrukcyjna. To połączenie miedzianego cylindra jest nieefefktywne, bo na całej powierzchni jaką zajmuje cylider nie ma ani jednego żeberka połączonego ze sobą , a w końcu to przecierz powierzchnia bezpośrednio stykająca się z jądrem. :( Wiatrak przynajmniej jest wydajny chociaż bembenki pękają.

Żadnych wklęsłości nie zauważyłem.

BTW Nicky jak Chcesz sam radiator zmienić to napisz do mnie. Mam nówkę nie uzywany prawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To czy jest lekko wklęsły rdzeń do reszty to tylko złudzenie-poniewaz brzeg cylindra jest lekko zaokrąglony. Jak nie jesteś do końca pewny to przyłóż suwmiarke do powierzchni i zobacz pod światło ( najlepiej lampke ) czy jest prześwit , a jak tylko pojedyńcze szczelinki to olej ( pasta zapcha ), no chyba że polerka . Tak na marginesie to Benito ma racje , na wyższych obrotach zagłusza odkurzacz. Kiedyś dla jaj włączyłem kompa bez włączonego coolerka to nawet nie zorientowałem sie czy się włączył czy nie ( total silent ), a dzięki temu że to kawał zelastwa chodził ponad 40 minut w windowsie zanim doszedł do 50'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi