Wlochu Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2014 (edytowane) Witam,Mam problem z którym sam już sobie nie mogę poradzić a mianowicie.Z wentylatora dobiega dziwny pisk kiedy jest podłączony do CPU FAN, natomiast kiedy go przełacze na FAN 3 etc. to pisk znika wentylator Raijintek EreBoss płyta główna Gigabyte G1.Sniper Z87 Edytowane 12 Lutego 2014 przez Wlochu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wlochu Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2014 Jeżeli ustawię w biosie maxymalna predkosc obrotowa to pisk ustaje tyle, ze bardzo glosno chodzi wiatrak wtedy czy to jedyne rozwiazanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dezox2996 Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2014 Ten wentylator jest kiepski mam to chłodzenie i musiałem go wymienić i teraz jest dużo ciszej nie piszczy i nie warczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2014 Wyłącz wentylator na obudowie i sprawdź czy RAIJINTEK będzie dalej piszczeć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wlochu Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2014 Tak dalej piszczy, przestaje on piszczeć tylko wtedy kiedy przełączę go na gniazdko inne niz CPU FAN, bądź kiedy ustawie max speed obroty, inny wentylator na CPU FAN nie piszczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2014 Masz ustawioną napięciową regulację obrotów czy PWM? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aviel Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 U mnie natomiast wentylator od raijinteka "warczy" i nie potrafię sobie z tym poradzić. Jak przechylę obudowa o jakieś 20 stopni to przestaje,a jak jest w poziomie to warczy cały czas. Czy można jakoś zmienić kierunek kręcenia się wentylatora? mogłbym spróbować odwrotnie o ile się da i będzie działał prawidłowo. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...