Piospi Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2014 Witam.Kilka tygodni oddałem na gwarancję swojego Seasonica x-760W i sprzedawca zaproponował mi dwa rozwiązania - wymiana na X-850 lub zwrot pieniędzy. Jednak zdecyduję się na drugą opcję, gdyż to już drugi zasilacz Seasonica (wcześniej padł mi X-750W). Raczej nie chcę mieć już do czynienia z zasilaczami Seasonica. Zastanawiam się nad Enermaxem Platimax lub Corsairem z serii AX. Bardziej skłaniam się ku Enermaxowi - jakość i brak negatywnych opinii na temat zasilaczy tejże firmy skłaniają mnie do kupna czegoś z serii Platimax.Czy ktoś może mi doradzić co wziąć? Enermax czy może Corsair? Czy coś innego? Pieniądze nie grają roli (to samo mówiłem przy Seasonicu....;p). Ma być cichy, stabilny, wydajny i jak najmniej awaryjny.Corsair mi się bardziej podoba (mam czarną obudowę), a Enermax mniej. Lecz nie o wygląd chodzi. Jak wygląda sprawa z długością kabli u tych producentów?Proszę Was o pomoc, bo jestem w kropce i nie wiem co wziąć chociaż skłaniam się ku Enermaxowi.Z góry dzięki za wszelkie opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2014 Raczej nie chcę mieć już do czynienia z zasilaczami Seasonica. Zastanawiam się nad Enermaxem Platimax lub Corsairem z serii AX Ale AX to produkty Seasonica ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piospi Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2014 No właśnie w międzyczasie wyczytałem, że seria AX to wyroby Seasonica. Natomiast wyczytałem, że AX z końcówką "i" to jest produkt innej firmy.Nie bardzo wiem co robić, ma ktoś jakieś sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2014 Jak się obraziłeś na seasonica i AX to może be quiet? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
udam_u Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 Jak się obraziłeś na seasonica i AX to może be quiet? Bequiet bazują albo na Seasonic albo FSP - w zależności od modelu. Kilka tygodni oddałem na gwarancję swojego Seasonica x-760W i sprzedawca zaproponował mi dwa rozwiązania - wymiana na X-850 lub zwrot pieniędzy. Jednak zdecyduję się na drugą opcję, gdyż to już drugi zasilacz Seasonica (wcześniej padł mi X-750W). Raczej nie chcę mieć już do czynienia z zasilaczami Seasonica. Co miałeś zasilane z tego zasilacza? W jakim odstępie czasu padały zasilacze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2014 jeśli nie seasonic i klony to super flower z angeli, mają serie gold i platinum ( z praca półpasywną) jonnyguru.com bardzo wysoko ocenia te konstrukcje, sam posiadam budżetowy gold i jestem bardzo zadowolony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...