Vincent1982 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2014 (edytowane) Witam, posiadam obecnie taki sprzęt: Procesor - Intel Core i7-2600K + Thermalright HR-02 - Macho Rev. 2 Ram: Good Ram GY1600D364L9/8GDC 8GB 1600Mhz Mobo: ASRock Z68 EXTREME3 GEN3 Grafika: MSI TwinFrozr NVIDIA GeForce GTX 560Ti 1GB Zasilacz: 600W Chciałbym wymienić kartę graficzną, albowiem moja obecna nie pozwala na grę w full HD na max detalach. Myślałem nad GTX 770 2GB. Pytanie jednak brzmi - która wersja jest najlepsza? Palit? Gainward? MSI? Ewentualnie co doradzicie pod monitor Full HD (nie zamierzam w najbliższych 5 latach wymiany monitora na wyższy, niż Full HD)? Budżet: 1500zł Radeony odpadają. Nie chcę tego szitu. Ps. Posiadam obudowę SilentiumPC Gladius, także karta może być długa. Edytowane 14 Lutego 2014 przez Vincent1982 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2014 "najlepsza?" tzn. jaka? Najszybsza, najcichsza, naj...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent1982 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2014 Masz rację, zapomniałem o tym wspomnieć. Moja wina. Pod kątem priorytetów: Wydajność > głośność > pobór prądu Niemniej nie chciałbym traktora, który podczas obciążenia budzi pół domu. Gram głównie w gry MMO (85%), także i tak ta karta nie będzie się pocić zbytnio. Czasami zdarza mi się zabawa w single player. Obecnie do szału mnie doprowadza, że Far Cry 3 nie chodzi na max detalach :) Ot takie tam - lubię ładne gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2014 Co rozumiesz przez max? aa x8? Jeśli tak to 770/780 to za mało. Do 1500zł jest jedynie 770 2GB asus, msi i gigabyte. Sprawdź sobie recenzje i wybierz tą, która Ci odpowiada. Wydajność mają wszystkie na jednakowym poziomie. ps. Radeony odpadają. Nie chcę tego szitu. ten szit r9 290 w cenie 1600 gniecie 770. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2014 GTX 770 to dobry wybór, ale na max ustawienia to i 780 będzie za mało Najcichsze: ASUS GTX 770 DirectCU II MSI GTX 770 TwinFrozr IV Gaming 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gando Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2014 za 1600zł można przemyśleć zakup tej karty - http://icomp.pl/produkty.php?sid=karty_graficzne-3343 , jak koniecznie nv , to rozważyłbym propozycje od @Leon166 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent1982 Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2014 za 1600zł można przemyśleć zakup tej karty - http://icomp.pl/produkty.php?sid=karty_graficzne-3343 , jak koniecznie nv , to rozważyłbym propozycje od @Leon166 A jak obecnie radeony radzą sobie (chodzi mi głównie o Sterowniki). Miałem dwukrotnie karty tej serii do szału mnie doprowadzała ich jakość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2014 Miales dwie karty z serii r9? Mialem hd7950 i problemow ze sterami nie mialem. Czeste poprawki do nowych gier. Teraz mam 770 i najnowsze stery maja 2msc ... jesli chodzi o stery to jedna i druga karta bezproblemowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent1982 Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2014 Miales dwie karty z serii r9? Mialem hd7950 i problemow ze sterami nie mialem. Czeste poprawki do nowych gier. Teraz mam 770 i najnowsze stery maja 2msc ... jesli chodzi o stery to jedna i druga karta bezproblemowa. Nie - dwa Radki starszych generacji. A jak Radeon stoi z PhysX? Ma swój odpowiednik? Przyznam, że ani trochę nie śledziłem wątku tych kart od jakiegoś czasu. Chyba lepiej radzą sobie z Teselacją, niż GeForce. Ta karta za 1600zł kusi. I to bardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2014 (edytowane) Radeon nie ma physx ani odpowiednika. Sam physx w nowych grach jest niegrywalny nawet na gtx780 np. Assasins creed 4. W starych batmanach, mirrors edge daje radez ale do samego physx zawsze mozna wsadzic druga dedykowana karte. Dla mnie physx to dodatek, ktorego moglo by rownie dobrze nie byc. Edytowane 15 Lutego 2014 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...