Skocz do zawartości
ksg193

Komputer czy laptop do 1800 zl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Dzisiaj miałem nie milą sytuację. Zepsul mi sie mój stary komputer i przyszla pora za zakup "nowego". Zastanawiam się co robić. Czy iść do jakiegoś media markt czy innego tego typu sklepu i po prostu kupić nowy komputer, czy może poprosić kogoś z Was o zlozenie odpowiedniego sprzętu. Nie znam sie na tym zbyt dobrze, wiem tylko, ze potrzebuje doslownie wszystkiego oprócz monitora. Chcę, aby komputer posluzyl mi na kolejne lata i sluzyl glownie do gier. Rozwazalem również opcje zakupu laptopa, ale używanego. Co o tym wszystkim sądzicie? Czy jest tutaj ktoś, kto moglby mi pomoc od początku do końca? Pozdrawiam i z góry dziekuje za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli sprzęt ma być do gier i nie potrzebujesz, żeby był mobilny to złóż komputer. W tej samej cenie będziesz miał dużo dużo wydajniejszy sprzęt, a tak na dobrą sprawę za 1800zł ciężko będzie Ci kupić laptopa do gier, nawet używanego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Laptop, jeżeli potrzebna jest mobilność, lub nie masz monitora. Ponadto zostaje kwestia Windows - jak nie masz licencji, to w laptopie jest wliczona w cenę, na stacjonarce ok. 340 zł razem z płytą główną.

Skoro jednak masz monitor i chcesz gier, to nawet nie myśl o laptopie w tej cenie. Ponadto z racji konstrukcji, temperatur itd. są one z reguły (szczególnie jak się trafi nieudana seria) mniej trwałe, a wszelkie naprawy drogie i trudniejsze w realizacji samemu. Bierz PC. Jakbyś miał jakieś uwagi do propozycji przedstawionej, to na głównej purepc.pl masz dopiero co odświeżone sugerowane zestawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te 1800 zl jest przeznaczone na sam komputer bez systemu. Mam jeszcze 200 zl, ale wlasnie chce za to kupić system. Uwag żadnych nie mogę mieć, bo kompletnie sie na tym nie znam. Chce, żeby byl jak Najbardziej wydajny i nadawal sie do obecnych gier czy tych przyszłych. Oczywiscie wiem, ze nie będę gral na max.detalach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi