Skocz do zawartości
KvaN

Cmentarzysko

Rekomendowane odpowiedzi

Do listy dorzucam mojego AXP1800+ miałem przebicie na kompresorze i FAZA poszłą na procesor przebijajac jądro... mam nadzieje ze mobo całe jest...

Czas na lepszy procek.....

Edytowane przez Kwazor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to co w podpisie - ECS k7s5a

zeszla z tego świata jakieś pół roku temu albo wiecej :roll:

dużo z nią przeszedłem :lol: były dobre i złe chwile, ale bede ją dobrze wspominał, na niej osiągnełem 1387 mhz :cry:

no i miała 2 cholerne banki na DDR :evil: nie to co te [ciach!]o Solteka :x

ona naprawde była stabilna po wgraniu cheppo biosa

niech ktoś mi da cukierka :mrgreen:

Edytowane przez pain.exe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. amd athlon 2000+XP

2. Gigabyte GA-K8NS

3. HDD Samsung 13,7 GB 5,4k rpm

4. Sapphire 9600XT

5. Sapphire 9600XT

6. GF 6600 Palit Daytona

7. Creative 4800TI

8. Pare zasilaczy

9.Dfi Lan Party UT nF3

10. Radeon 9550

Edytowane przez kanathea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dysk Seagate 20 GB

proc duren 1000

Codegen 300 W

2xCD-RW LG ( 2x oddawalem do serwisu LG 52x32x52 za 3 razem dali sprawna :lol: )

Zasilacz Chieftec 360W (wzial ze soba radzia)

Sapphire Radeon 9800 PRO(ale wymienili na nowke w przeciwienstwie do zasilacza ,ktory padl 1.5 miecha po gwarancji :? )

A poza PC padl mi PSX (m. 1001) po 5 latach wiernej sluzby :)

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- karta sieciowa Realtek 10/100 combo (była podłączona kablem z drugą kartą kumpla i gdy walnął piorun w słup niedaleko, to zindukował się dość duży prąd/napięcie w kablu i obie karty padły)

- kilka myszek kulkowych (nie były firmowe)

Tak ogólnie to bardzo niezawodne zestawy składam i sprzedaję zanim się zepsują :wink:

PS. Nie chcę żadnych offtopików związanych z ostatnim zdaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja Was zaskoczę. Na liście mam wskrzeszenie!!!!. Kolega przyniósł mi twardy WD 80GB. Jak już stwierdził, że nie da się go uratować to robił z nim wszystko włącznie z całkowitym rozkręceniem do rosołu - ogladał jak ładnie się talerze kręcą. Później podrzucił mi go. Poskręcałem spowrotem podpiąłem pod MOBO, odpaliłem - nie działa. Jeszcze raz sam rozkręciłem i skręciłem, podociskałem styki, podłączyłem, odpaliłem i... działa :lol:. Dysk pracuje mi już od kilkunastu dni, odczyty ze SMARTA ma takie, że czasami nowe się nie mogą takimi pochwalić. Nic się nie syvpie. Miraculum!!! A przecież był rozkręcany na maksa. W środku sobioe między talerzykami kurz lata. Ciekawie jak szybko się wykończy, ale na razie po tygodniu pracy zero badów. nawet Raw Read Error Rate na poziomie 0. Jakbym nie zobaczył to bym uwierzył. Widziałem jak dyski po kilku sekudnach po rozkręceniu padały od zanieczyszczeń, a ten nic.

Edytowane przez Excray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja Was zaskoczę. Na liście mam wskrzeszenie!!!!. Kolega przyniósł mi twardy WD 80GB. Jak już stwierdził, że nie da się go uratować to robił z nim wszystko włącznie z całkowitym rozkręceniem do rosołu - ogladał jak ładnie się talerze kręcą. Później podrzucił mi go. Poskręcałem spowrotem podpiąłem pod MOBO, odpaliłem - nie działa. Jeszcze raz sam rozkręciłem i skręciłem, podociskałem styki, podłączyłem, odpaliłem i... działa :lol:. Dysk pracuje mi już od kilkunastu dni, odczyty ze SMARTA ma takie, że czasami nowe się nie mogą takimi pochwalić. Nic się nie syvpie. Miraculum!!! A przecież był rozkręcany na maksa. W środku sobioe między talerzykami kurz lata. Ciekawie jak szybko się wykończy, ale na razie po tygodniu pracy zero badów. nawet Raw Read Error Rate na poziomie 0. Jakbym nie zobaczył to bym uwierzył. Widziałem jak dyski po kilku sekudnach po rozkręceniu padały od zanieczyszczeń, a ten nic.

Jednak nie radzę Ci stawiać na nim systemu i umieszczać ważniejszych danych :lol:

Ba, ja bym nawet tam nie zgrał paru głupich mp3...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie wrzucam tam sobie filmy. Jak padnie to już jego sprawa. Ma do tego święte prawo.

BTW Ostatnio padła mi myszka optyczna. kabel się przerwał.

Edytowane przez Excray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

['] Cd-rom noname

['] gamepad logitech

['] abit z P!!! 450MHz na pokładzie, po półtora roku używania, obecny ECS chodzi już pięć lat i niech mi tu ktoś powie że markowe lepsze B)

['] HDD fujitsu 6,4 GB (naprawiony włąsnoręcznie, poruszałem trochę ramieniem głowicy - chodzi do dzisiaj :D

['] wentylator titan - zatarł się

Edytowane przez M4TEUSZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GF3 Ti500 GS 128MB / nie udany vmod, po 2 tygodniach nadzieji, gdy ją zreanimowałem, odeszła na dobre

Abi NF7-S / tyż vmod, ale ona od początku była walnięta coś

AMD M 2500+ / cóż podążał za światłem <_<

Edytowane przez DoctorPulse

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio hdd 80gb,ale jeszcze nie stwiedzono do konca aktu zgonu.Poprostu nawet go nie slychac,ze pracuje,moze tylko udaje :) Ktoregos razu wyciagnalem go i juz nie pracowal.Musze zawolac profesjonalnego lekarza w tej dziedzinie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi ten ten wd coś nie za halo chodził, ale tak z max 8 razy na 3 lata uzytkowania, ogólnie mam na nim dane, smat jest ok, badów nie ma, ale kiedys potrafił sie wyłaczyc co wieszało kompa :/

co mi padlo ?

medion 9800pro syf jak nie wiem co

msi gf4ti4800se - zatarł się wiatrak i karta padała i padała, az wszystko się wieszało

cd 52 creative...nie komentuje nawet...

jakiś noname na via693... najpierw ide2 pado a potem padało już wszystko...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ten HDD z podpisu? Mi taki sam padł. I kilku innym osobom też. Chyba jakaś felerna ta seria jest.

Nie ten - BB a nie JB.Ja mialem lacznie 160 GB,poprostu raz go wyciagnalem i nawet go nie zlicza.Co innego jakby probowal,ale nie mogl ale taki przypadek widzialem 1 raz w zyciu.Podobno sa przejsciowki z IDE na sata i przez nia zadziala.Jest takie cos?Jesli tak to gdzie to dostane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bede przyszlosciowy - dysk mi padnie nie dlugo. Potraktowalem go super temperatura zza okna (cala noc :D) rano go wlaczylem. Halas byl taki ze balem sie, czy nie obudzilem rodzinki ;] buczy jak nie wiem co, napewno padnie nie dlugo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno sa przejsciowki z IDE na sata i przez nia zadziala.Jest takie cos?Jesli tak to gdzie to dostane

To się nazywa Serillel i było dodawane np. do Abita NF7-S. Poszukaj na allegro, może ktoś to jeszcze ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bede przyszlosciowy - dysk mi padnie nie dlugo. Potraktowalem go super temperatura zza okna (cala noc :D) rano go wlaczylem. Halas byl taki ze balem sie, czy nie obudzilem rodzinki ;] buczy jak nie wiem co, napewno padnie nie dlugo.

Celowo wykonczyles sobie dysk ?:D:D:D No nie mam pytan... :) :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To się nazywa Serillel i było dodawane np. do Abita NF7-S. Poszukaj na allegro, może ktoś to jeszcze ma.

Pytanie tylko,czy nie kupie tego w ciemno a to okaze sie klapa :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój napęd DVD, zniszczony przez pęknięte płyty.

SPOCZYWAJ W POKOJU.

...

Mój zasilacz, który był najmocniejszym w mieście, albo nawet w kraju.

SPOCZYWAJ W POKOJU.

...

Moje stare głośniki, które działały jak radio - aby słuchać, trzeba było dostrajać.

SMAŻ SIĘ W SMOLE, TY STARY SZMELCU :(

Edytowane przez Syntax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monitory:

- Daewoo CMC-1509B - rok temu po 7 i pół roku użytkowania odmówił jakiejkolwiek współpracy :P

- nieznanej mi firmy cz-b 14" - używałem jako zastępczego przez kilka dni zanim kupiłem nowy po spaleniu Daewoo - padł 2h przed przywiezieniem nowego :P

Zasilacz Codegen 300X z kompa dziadków - przegrzał się ale na szczęście nie zabrał nic ze sobą :P

Płyty główne:

- Abit NF7 v.2.0 - składałem kompa znajomej mamy, na "pajączku" wsio działało, ale zanim włożyłem to do obudowy zdjąłem sweter i zapomniałem się rozładować... efekt nie był trudny do zgadnięcia ;)... (na szczęście wymienili na nową na gwarancji)

- Asus A8N-E Ultra - kupiłem sobie nową grafę na PCI-E (6800GS z podpisu), podczas testowania :D komp się wyłączył i już nie chciał wstać, na szczęście też wymienili na nówkę :)

Edytowane przez malina

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi