Skocz do zawartości
KvaN

Cmentarzysko

Rekomendowane odpowiedzi

Dużo dysków Seagate 2GB, flopów, obudów

Celeron Coppermine 1000MHz (fajny procek był, na WC latał @ 1110) - w wakacje :(

2x Athlon XP Palomino (jeden mój własny, drugi "gratisowo")

Myszka A4Tech - taka zielona - sista rozwaliła :(

ECS - zszedł gdy oglądałem TV

Duuużo wentylków - ubite przy "modowaniach" kabelka

I Wiele wiele więcej, niech spoczywa w pokoju...

Co mi po tym zostało?

Miłość do Athlonów Palomino i A4Techa ;)

Edytowane przez AragornPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Athlon XP 1700+

GF4MX440SE 64 MB/64 bit

MSI KT 266 2A

DDR 256MB 266 MHz

Zasilacz 300 Watt no name

Wszystko poszło się bzykać przy spięciu...

R.I.P.

"Wielkeś uczyniła pustki w biurku moim,

Moja droga Athlonko tym zniknieniem swoim"

Edytowane przez sansaba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj zakończył prace mój serwer przez codeshita który zabrał ze sobą płyte Epox na niej celeron 500 oraz poszedł dysk 6 GB. Dziwnie to wyszło bo jutro ma przyjść Fortron 350 i czeka na niego płyta z duronem 900 oraz dyskiem 40 GB. Serwer chyba czuł że w poniedziałek wyląduje w szafce to postanowił zakończyć swą prace na zawsze szkoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm .. ja któregoś pięknego dnia, z telefonem w ręce pochyliłem się nad otwartym kompem..zzwa koszuli wyleciały mi nieśmiertelniki, zachaczając lekko o kartę graficzną..po całym zdarzeniu nie właczyłem już systemu, a okazało się że padł Sound Blaster Live, który nawet nie był blisko grafy, bo na ostatnim PCI:| a Radeonik 3ma się dzielnie:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gigabyte GA-7N400 Pro 2 - odeszłaś samotnie przy szumie wiatraków. Twoje ciało zabrał jakiś nekrofil z allegro...

Seagate 200MB 2.5" - przepraszam za kremację 12V zamiast spodziewanych przez ciebie 5V

CD-RW LiteOn - przeszczep mózgu (BIOS) nie udał się...

Edytowane przez piotrcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fujitsu 8,4gb - 2000-2004

WD Caviar 80Gb - 2004-2004

Pare myszek A4techa, nie pamiętam dat.

Optyczna, czarna Art- 2004-2006

Wentyl spire 80x80- 2005-2006

I najgorsze: :(

Acorp 8VIA86P :(

SuperMicro P6SBA :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ABIT BP6 + Celek 366@572Mhz, plytka zaczela swiecic i juz potem nic nie wstalo ;)

MSI KT cos tam turbo (plytka z czerwonym laminatem na kt400) zwarcie przy wkladaniu do budy, na szczescie Durona oszczedzila ;)

ABIT NF7, spalil sie slot dimm1 ale i tak ja sprzedalem po naprawie i nowego ABITKa kupilem ;)

Jakis zasilacz no-name 300w

Az jak sobie pomysle ile kasy na to poszlo kiedys brrrrrrrr

aaaa i jeszcze dysk IBM 20 GB 7.200 rpm, padal u mnie jakies 6-8 razy i za kazdym razem wymieniali wiesniaki na ten sam model pomimo ze cala seria walnieta byla

Edytowane przez Kinslayer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam jakieś szczęście do sprzętu, narazie tylko:

-zasiłka megabajt 300w (zresztą nie ma co się dziwić)

-seagate 40gb (bardziej od dysku szkoda mi było 4 sezonów "six feet under")

- cd-rw ricoh

- cd-r Lg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw MOBO ASUS A7N8X Deluxe - trochę jej pomoglem, zdaję sie, że byłem sprawcą wykończenia kości BIOSu. Mobo raczej nie zmarła, ale już do mnie nie wróciła.

A, że potrzebowałem na szybko innej kupiłem Asrock K7S8X.

Nowa mobo na wstępie (przy pierwszym podłączeniu!) wykończyła prześwietnego CODEGENa 300 W - jego zwłoki gdzieś jeszcze mam na stanie.

ASUS A7N8X Deluxe w prześwietnym Proline (Boże chroń Was od ich serwisu!) wymieniono mi od reki na cyt "inny sprawny egzemplarz" No powiedzmy. prawie sprawny, bo po wielu testach okazało się, że nie działa główne wyjście dźwięku - płyta zesłana została do serwisu Asusa, do mnie wróciła juz ta z podpisu.

Następnie powoli zaczęła umierać Seagate Barracuda IV 60 Gb - umierała powoli (badblocks) tak, że uratowałem dane i skierowałem ją przez pośrednika do serwisu - być może doznała tam gdzieś reinkarnacji.

A po niej wyeliminował się z kompa CD LG X 52. Najpierw jakiś dywersant wybuchnął w jej wnetrzu płytę z jakiejś gazety komputerowej. Zdaje się, że lekko uszkodziło to łożysko, bo hałasowało przy starcie, szczątki płyty dokladnie usunąłem i napęd działał jeszcze jakiś czas. Ostateczny wyrok wydał dopiero na siebie kiedy zaczęła zacinać się tacka przy wysuwaniu - zwłoki napędu też się jeszze gdzies po mieszkaniu walają.

Na dokładkę kilka myszy i ze 2 klawiatury, więcej grzechów nie pamietam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja niedawno zjarałem kontroler obrotów Cooler Master ... miernikiem :lol: gdy mierzyłem jakie daje napięcia, niechcący zetkęły mi się 2 końcówki od miernika no i dymek poszedł :( i regulator też :(

gdy dostałem 1szego kompa (duron 800/128mb ram/ mobo ze zint. grafą i dzwiękiem) to zjarałem procek ...... uruchomiłem go bez radiatora :lol: :lol: :lol: bo chciałem zobaczyć jak to działa, uruchomił się, doszło do POST'u no i dymek :lol: - miałem wtedy kompa chyba od dwóch tygodni i już majsterkowałem :P

potem pięknie katowałem mobo ecs k7s5a (gumówka, palnik itp... :twisted: ), która działała jak jej się podobało - tutaj filmik do zassania :)

hdd 170 MB poległ po tym jak winda wywalała mi na z nim bleuscreeny (poszedł pod młotek 5cio kilowy :twisted: ), potem jakiś cd-rom teac też odmawiał posłuszeństwa - śrubokręt w ręce - próba reanimacji zakończona niepowodzeniem - młotek :twisted:

z kilku starych mobo na socket 7 powylutowywałem chipsety i zrobiłem sobie breloczki :)

starą budą też sobie trochę porzucałem, powyginała się jak jasna cholera, niedawno poleciała na złom :)

kilka zasiłek porozbierałem na części, o myszkach i klawiaturach nie wspomne. jeszcze trochę tego sprzętu było, ale już nie pamiętam dokładnie co, a to wszystko z moim 4letnim stażem (4 lata temu dostałem 1szego kompa :) ) ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spalone w serwisie przez "fachowców" w czasie zakładania nagrywarki :mur: :

- nVidia Riva TNT2 32 mb

- wentylatorek na procka

I "samo przez się":

- HP deskjet 640c

niech spoczywają w pokoju :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apdejt;

Do:

- hdd ibm 15gb

- mobo gigabyte ga-7vax

- mobo abit jakis tam

- 2 x psu megabajt 300w / 350w

...wczoraj doszedl:

- monitor Samsung SyncMaster 753DF 17"...po 5 latach wspolnego przezywania smutkow, radosci, upadkow i wzlotow.. poprostu odmowil posluszenstwa :( Powodzenia po tamtej stronie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- zasilacze: NO NAME 300W i 420W, Codegen 400W

- AthlonXP 2000+ (radiator sie odpiął i proc poszedł z dymem)

- płyta Shuttle AK32A

- kilka myszek

- HDD Szajsung 60 GB, 5400 rpm

wiecej trupów nie pamiętam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

256mb sdr ramu poszło sie ... pewnego dnia wracam ze szkoły i widze małego

kuzyna (to było 6 lat temu, on miał wtedy 4lata) jak trzyma w rekach 2 połówki 1 kostki ramu;/

GF2MX 400 32MB, pewnego razu zaczeła sypać artami, a że było to rok temu a karta juz dość leciwa była nie chciało mi sie jej reanimować wiec poszła do pieca ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, to ja się pochwale:

AOpen AX6BC

Jakis PCPartner na Via Apollo Pro s370

No i teraz najlepsze:

Gainward GF3ti 200 ti/450

Następny Gainward GF3ti 200 ti/450

Jeszcze jeden Gainward GF3ti 200 ti/450

Dfi nF2 Infinity

Drugie DFI nF2 Infinity

Gainward GF4 ti 4200 ultra/650 (dostałem w zamian za gf3 :P )

Drugi Gainward GF4 ti 4200 ultra/650

DFI nF4X Infinity

Co najleepsze nie straciłem na tym nic poza czasem :P

Edit:

Pare rzeczy mi sie przypomniało :P

Jakiś modem zoltrixa

Dysk WD Caviar 20GB

CD'ek ASUS 36x

CD'ek ASUS 40x

Edytowane przez hary86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi