Skocz do zawartości
KvaN

Cmentarzysko

Rekomendowane odpowiedzi

- monitor CTX 15" na Trinitronie (pamietam, czekalem na niego az sprowadza...pierwsze egzemlarze. Kosztowal wiecej niz moja 19" IIYAMY na Diamondtronie 2 lata temu)

- myszka, FDD, ze 2 CD-ROM'y

- kamera cyfrowa JVC GR-DVM5 :cry: 400ojro w dupe...rok chodzila (z eBaya)

- ostatnio HDD 20GB IBM Travelstar 2.5" (zewnetrzny USB 2.0) :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec tak :

32 MB EDO nówka ze sklepu

wysadzona płyta głowna TOMATO na VIa 691 (wsadziłem pamieci DIMM chyba 5 V a powinienem 3.3 V) chipy zalane plastkiem podobne jak ram do 386 :) ale uratowałem przez wymiane mosfeta ale com lpt i cos tam jeszcze nie działało. U kumpla padła jak w sieci pokazało sie 300V !!! Zjarane wszystko !!! TV itp.

Mysz 1sztuka eee 2 sztuki :)

Uratowałem przed spaleniem zasialcz AT . Juz z niego smród leciał : uszkodzony kondensator wymieniłem i spoko.

Zasialcz ATX PRONOX po mojej naprawie (nie przewidziałem że padnie zabezpieczenie nad napieciowe ) poleciały 2 elektroniki od dysków 2.5 Gb ale dyski uratowane :) WD i Seagate

Dziwne że nic innego nie zabrał bo jak zmierzyłem napiecia na nim bez obciażenia to z 12 V zrobiło mi 30V.

Nigdy dysk mechanicznie mi nie padł Bady miałem ale mam sposoby na nie :) Zwłaszcza na WD mam system opatentowany.

Dużo nie zepsułem ale potrafię to naprawić :) Dobrze że jestem elektronikiem.

Życze wam jak najmniej uszkodzonych sprzętów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fruwalem komorke panasonica gd93 jakis miesiac temu. nie da sie uruchomic, ale na szczescie dziala ladowanie :lol:

poza tym zwarlem obudowe zasilacza z nozka bezpiecznika umieszczonego w kontrolerze do klawiry ps2. czesciowo padl jeden kontroler ide i wyparowala sciezka od spodu mobo :wink: po nadsztukowaniu sciezki cyna, mobo smiga jak nowe :wink:

swego czasu zmontowalem rowniez termostat do zasilacza at. nawet dzialal kilka miesiecy, ale potem zaczal wywalac korki i palic bezpieczniki :roll: jeden sobie nawet zachowalem na pamiatke. drucik topikowy zaczal sie chyba gotowac, bo okleil cale szkielko w bezpieczniku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze się nie wpisywałem także szybko wszystko wymienię to co padło od początku mojej kariery:

Płyta ECS K7S6A

Jakiś dziwny cooler pod athlona (firmy Cooler-Master)

CD-RW LG 32x10x40 - wymienili na gwarancji

DVD LG 16x - w trakcie naprawy gwarancyjnej (może wymienią)

VooDoo 2 12MB - kupiłem kiedyś za 400 i się spalił w miesiąc po końcu gwary (nie był kręcony) :?

Płyta pod P1 z chipsetem SiSa (więcej o niej nic nie wiem)

Jeszcze chyba ze 2 albo 3 myszki i zalana klawiaturka

Niech im elektrony szybko płyna...................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.GF 4 MX 440 SE

2.Ze 3 myszki, 2 karty rozszerzen z portami (moja stara płyta, jeszcze PI jarała PCI i dlatego ten cały 2 podpunkt ;) )

Jakas klawiaturka media techu - shiet jak nei wiem 1/2 roku niewytrzymała jzu sie klawisze zurzyły i "powciskiwały" (zurzycie silikonoych podkładek->zacinanie sie klawiszy przy kliku")

PS. Jedna myszke zajechałem na 7 dni siedem nocy :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak szybko padają wam myszki, u mnie  ŻADNA miesiąca nie wytrwała... dlatego zawsze mam jeną zapasową- najczęściej pada kabel, mam już kolekcję 30 takich padniętych gryzoni :D

Co ty z nimi robisz? 8O A moze qpujesz takie za 5zl w promocji? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Duron 1600, po próbie odblokowania L2 po prosu zasnął.

2. Duron 1800 (szedł na 2446 na K7S8X), ukruszyłem rdzeń przy setnej chyba zmianie napięcia drut modem.

3. ECS K7S5A po prostu odeszła.

4. Monitor CTX 17" (padł kineskop)

5. ... przyszłość pokaże...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak szybko padają wam myszki, u mnie  ŻADNA miesiąca nie wytrwała... dlatego zawsze mam jeną zapasową- najczęściej pada kabel, mam już kolekcję 30 takich padniętych gryzoni :D

Ja mam M$ IE Explorer 3.0 i przez ostatnie 2 lata ostrego katowania (nierzadko nią walne o biurko jak sie zdenerwuje w Q3) ani razu nie odmowila wspolpracy :d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdechł mi UPS Ever 300W .

A stało to się tak miałem zakładaną nowa tablicę bezpieczników i tam też był bezpiecznik różnicowo-prądowy.

Miałem tak nawalone w instalacji że jak cokolwiek podłaczyłem pod gniazdka lub zapaliłem swiatło w WC to go wywaliło no i na test poszedł komputer czy juz wszytko jest w porzadku.

Jak macie takie problemy lepiej nie testujcie togo na kompie ;)

Niestety niebyło :( .

Tylko wsadziłem wtyczke do gniazdka :pizdneło :) zgasł od razu cały dom (normalne) i ups pożniej juz nie wstał.Piszczał nie ładował akumulatora itp.

Ale ja sie nie dałem zajrzałem do wnętrza a tam spalone 2 ściezki polutowałem ,sprawdziłem diody i inne podzespoły.

Włączam do pradu BUMMmmm! :lol: znowu scieżki sie popaliły.

W koncu sie okazało że padł traznzystor Mos wymieniłem i teraz chodzi :)

Powiniem pojawic się topic : Zmartwychwstanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja bezprzewodowa klawiaturka poszla w stan odpoczynku przestala dzialac i tyle

To może wymień baterie. :wink: Joke, oczywiście. No Offence.

I właśnie, baterie. Jeżeli chodzi o uszkodzenia sprzętu w domu, to padały mi tylko baterie w klawie i myszy. Nic więcej, na szczęście.

W pracy, to co innego, szkoda wyliczać, jest dużo użyszkodników. :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi